Foto GaleriGündemABD devreye soktu: Ukrayna savaşı için kaplan ekibi!

ABD devreye soktu: Ukrayna savaşı için kaplan ekibi!

6 / 7 ABD devreye soktu: Ukrayna savaşı için kaplan ekibi!
24 Mart 2022 - 13:43

Başkan Biden, Rusya ile doğrudan karşı karşıya gelmenin çatışmayı kontrolden çıkarabileceğinden korktuğu için bunu yapmaya son derece isteksiz olduğunu defalarca kez belirtmişti. NATO Genel sekreteri Jens Stoltenberg de ittifakın çatışmaya karışmasının sadece daha büyük trajedilere yol açacağı konusunda uyarmıştı. Kaplan ekibi tam bu noktada bir yandan ittifakı Ukrayna'da askeri güç kullanmaya sevk edebilecek eşiğe bakarken bir yandan da ABD'nin jeopolitik konumunu iyileştirmesi için uzun vadeli fırsatları inceliyor. Beyaz Saray içinde, Putin'in Rusya'nın konumunu mahvedecek ve ekonomisini felce uğratacak büyük bir stratejik hata yaptığı herkesin katıldığı bir fikir olsa da yetkililer, çatışmanın henüz başlarında olduğu konusunda uyarıyor: Savaşın sonuçlarını tahmin etmek için henüz çok erken, süreç herkesi şaşırtabilir.

The New York Times'a konuşan ABD'den üst düzey bir yetkili, Biden'ın Amerikan güçlerini Ukrayna'dan uzak tutma konusunda kararlı olduğunu ancak herhangi bir nükleer silah kullanımına verilecek yanıtlarla ilgili kurulan Kaplan ekibinin bile gergin olduğu belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster