Foto GaleriYaşam80 yaşındaki hastaya 8 saatte 5 operasyon

80 yaşındaki hastaya 8 saatte 5 operasyon

6 / 9 80 yaşındaki hastaya 8 saatte 5 operasyon
12 Mart 2024 - 14:13

Türkiye'de kalp üzerine bu kadar işlemin bir arada yapıldığı ilk ameliyat olduğunu belirten Prof. Dr. Topçuoğlu, detayları şöyle anlattı:

"Ekibimle birlikte 8 saat süren açık kalp ameliyatı ile hastanın kalbi ameliyatta kalp pili devre dışı bırakılarak durduruldu, ardından tel kafes ve içindeki aort kapağı çıkarıp yerine yeni bir biyolojik aort kapağı kondu. Diğer kapağın yerine yeni bir mitral biyolojik kapak kondu ve 3'üncü kapağı tamir edildi. Tıkalı olan 2 kalp damarına baypas yapıldı ve aort damarı genişletildi. Ardından kalp pili dışarıdan tekrar çalıştırılarak ameliyat tamamlandı. Hasta 4 gün yoğun bakımda kaldı. 7 gün şikayetleri kalmamış halde kalp kontrolleri yapılarak taburcu edildi. Kalp kontrollerinde takılan ve tamir edilen kapakların fonksiyonlarının iyi olduğu görüldü. Bu ameliyat, dünyada ve ülkemizde kalp üzerinde bu kadar çok işlemin yapıldığı tek ameliyattır. Ülkemizde bu ameliyat tarafımdan başarılı bir şekilde ilk defa yapılmıştır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster