Foto GaleriGündem80. Altın Küre Ödülleri sahiplerine kavuştu

80. Altın Küre Ödülleri sahiplerine kavuştu

2 / 7 80. Altın Küre Ödülleri sahiplerine kavuştu
11 Ocak 2023 - 08:43

Sinema dünyasının önemli ödülleri arasında olan Altın Küre, son yıllarda yaşanan skandallar nedeniyle gözden düşmüştü.

- 2018 yılında aktör Brendan Fraser, 88 yaşındaki eski Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA) Başkanı Philip Berk'in 2003 yılında kendisini taciz ettiğine dair suçlamada bulunmuştu. Berk bu hikayeyi 'tamamen uydurma' olarak nitelendirmişti. Fraser, 2003 yılında organizasyonun eski başkanı tarafından tacize uğradığı iddialarının ardından Altın Küre Ödül törenine gitmeyeceğini söylemişti. En İyi Erkek Oyuncu adayı, törene katılma konusunda sorulan bir soruya "Annem beni ikiyüzlü yetiştirmedi" yanıtını vermişti.

- 2019'da Hustlers filmini yazıp yöneten Lorene Scafaria'nın ve Little Women filmini yazıp yöneten Greta Gerwig'in ödüle aday gösterilmemesi nedeniyle HFPA eleştiri toplamıştı.

- 2020 yılında Norveçli bir gazeteci HFPA'ya yolsuzluk nedeniyle dava açmıştı. Fakat yargıç, davacı Kjersti Flaa'nın zarara uğramadığına hükmederek davayı reddetmişti.

- 2021 yılında LA Times, HFPA'nın 87 üyesinden hiçbirinin siyah olmadığını ortaya çıkarmıştı. Bunun üzerine üyelerde çeşitliliğe gidildi. Globes'a göre yeni üyelerin 6'sı siyahi, 10'u kadın, 6'sı Latin, 5'i Asyalı ve 4'ü Orta Doğulu ya da Kuzey Afrikalı.

- Eski Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA) Başkanı Philip Berk ayrıca nisan ayında bir e-postada 'Black Lives Matter'ı, 'ırkçı bir nefret hareketi' olarak nitelendirdiği iddiasıyla örgütten ihraç edilerek yeniden gündeme gelmişti.

- Ertesi ay Scarlett Johansson 'bazı HFPA üyelerinin cinsel tacize varan cinsiyetçi soru ve sözleri' nedeniyle hiçbir HFPA etkinliğine katılmayacağını açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster