Foto GaleriYaşamGerçek olduğu sonradan ortaya çıkan 8 komplo teorisi

Gerçek olduğu sonradan ortaya çıkan 8 komplo teorisi

6 / 8 Gerçek olduğu sonradan ortaya çıkan 8 komplo teorisi
08 Şubat 2019 - 11:05

6. Güney Kore paralel devleti

Güney Kore'de 2016 yılında tuhaf bir skandal patlak verdi. Akabinde ülkenin ilk kadın başbakanı Park Geun-hye hapsi boyladı.

1970'lerin başında Park Geun-hye, babasının arkadaşı ve Güney Koreli pseudo-Christian tarikatının lideri Choi Tae-min ile yakın ilişki içindeydi. Park Geun-hye'in babası ve tarikat lideri öldükten sonra, Choi Tae-min'in kızı Choi Soon-sil, Park'ın yaşamında önemli bir figür olarak yer edindi. Choi Soon-sil, Park'ın bir anlamda danışmanı oldu. Choi Soon-sil, Park'ın giyim tarzından yönetim kararlarına kadar her alanında etkiliydi.

Ekim 2016'da Kore Televizyonu, Choi Soon-sil'in tablet bilgisayarını ele geçirdi ve Park üzerindeki etkisini gözler önüne serdi. Güney Kore'de geniş katılımlı eylemler patlak verdi. Park'a olan kamuoyu güveni yüzde 4'lere kadar düştü. Park, Yüce Divan'a sevk edildi. Yüce Divan 2018 yılında kararı açıkladı ve Park 17 milyon dolar para cezasına 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster