Foto GaleriGündem5 milyar dolarlık dava: 'Arap Süleyman'ın gerçek mirasçıları belirlendi!

5 milyar dolarlık dava: 'Arap Süleyman'ın gerçek mirasçıları belirlendi!

6 / 8 5 milyar dolarlık dava: 'Arap Süleyman'ın gerçek mirasçıları belirlendi!
19 Ocak 2023 - 11:40

EVRAKTA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

Mahkeme kararıyla Arap Süleyman'ın mirasçıları arasına giren Hüsnü Yiğit hakkında resmi evrakta sahtecilik, görevi suistimal ve dolandırıcılık gibi suçlamalarla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Bakanlıkça açılan soruşturmada, Strateji Geliştirme Başkanlığı'nda araştırmacı olarak görev yapan Hüsnü Yiğit'in, Osmanlı Arşivleri Genel Müdürlüğü'nde çalıştığı dönemde mahkemeyi ve bilirkişiyi yanıltarak, kendisini Arap Süleyman'ın mirasçısı gösterdiği, gerçek mirasçı olmayan kişilerin dosyaya mirasçı olarak eklenmesine, gerçek mirasçıların soybağından çıkartılmasına ve birçok kişinin mağduriyetine sebep olduğuna yer verildi. Hüsnü Yiğit, resmi evrakta sahtecilik, görevi suistimal ve dolandırıcılık suçu iddialarıyla yapılan soruşturma kapsamında açılan davayla Ankara 40'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde halen yargılanıyor.

MİRAS İDDİASINDAN VAZGEÇTİ

Sinan Mahallesi'ne kayıtlı Havva'nın mirasçısı olarak davada yer alan ve evrakta sahtecilikle suçlanan Hüsnü Yiğit, 2021'de Antalya'daki miras davasında ise 'Dava neticesinde mirasıma düşecek pay olması halinde miras hakkımdan sarfı nazar ediyorum' diyerek miras hakkından vazgeçtiğini bildirmiş, mirastan feragat ettiği için davacı sıfatı kalmamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster