Foto GaleriGündem35'inde koltuğu devraldı: SYRİZA’nın yeni lideri Kasselakis kim?

35'inde koltuğu devraldı: SYRİZA’nın yeni lideri Kasselakis kim?

5 / 7 35'inde koltuğu devraldı: SYRİZA’nın yeni lideri Kasselakis kim?
25 Eylül 2023 - 16:00

EŞCİNSEL OLDUĞUNU AÇIKLADI

Kasselakis, Yunanistan’ın yakın siyaset tarihinde eşcinsel olduğunu ve erkek arkadaşıyla sözleşmeli evlilik yaptığını açıklayan ilk Yunan siyasetçi oldu.

Kasselaikis cinsel yönelimi için, “Ergenlik çağımda eşcinsel olmamam için kiliselerde dualar ediyordum. Bu kimliğimi korumuş olmam bazı dini çevreleri rahatsız etmiş olabilir ama benim Hristyanlığa olan inancımı kimse engelleyemez. Killise’nin devlet işlerine karışmaması için var gücümle mücadele edeceğim” sözlerini kullandı.

Kasselakis’in siyaset sahnesine çıktığı andan itibaren açıkça eşcinsel olduğunu ve LGBT haklarını savunduğunu açıklamasına bazı muhafazakar çevreler tepki gösterdi.

Ancak Kasselakis’in cinsel kimliğine yönelik bu eleştiriler, gerek SYRİZA gerek liderlik rakibi Efi Ahcioglou gerekse diğer siyasi parti sözcüleri tarafından göğüslenmiş; Kasselakis’in kimliğine destek çıkarak ortak bir cephe oluşturmaları dikkatleri çekmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster