Foto GaleriYaşam3 haftadan uzun sürerse dikkat: Öksürük ciddi hastalıkların belirtisi olabilir!

3 haftadan uzun sürerse dikkat: Öksürük ciddi hastalıkların belirtisi olabilir!

4 / 9 3 haftadan uzun sürerse dikkat: Öksürük ciddi hastalıkların belirtisi olabilir!
01 Aralık 2022 - 16:47

Kısa süreli ve şiddetli olmayan akut öksürüklerin genellikle hastalarda ciddi rahatsızlık yaratmayacağını ancak öksürüğün şiddetli olması veya uzun süre devam etmesinin birçok olumsuz olaylara yol açabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Mecit Süerdem, bunları şöyle sıraladı: “Baş ağrısı, Bulantı ve kusma, Boğaz ağrısı ve ses kısıklığı, Bayılma, Uykusuzluk, Göğüs ağrısı, Kaygı ve depresyon, Normal yemede zorlanma, Özellikle yaşlılarda kaburga kırılması, İdrar kaçırma.”

Öksürüğün süresine bağlı olarak akut ve kronik olabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Süerdem, konuya ilişkin şu sözlere yer verdi: “Öksürük genellikle akuttur. Akut öksürük çoğunlukla solunum sisteminin viral veya bakteriyel enfeksiyonuna bağlıdır. Akut öksürüğün en sık nedenleri akut bronşit, farenjit ve sinüzittir. Bu hastalıklarda öksürük sıklıkla 2 veya 3 haftada sonlanır. Astım ataklarında da akut öksürük oluşabilir. Nadir olarak zatürree, akciğer embolisi, kalp yetmezliğine bağlı akciğerde sıvı birikimi ve akciğer sönmesi hastalıkları da akut öksürük nedenleridir.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster