Foto GaleriGündem10 soruda kentsel dönüşümde yol haritası

10 soruda kentsel dönüşümde yol haritası

12 / 15 10 soruda kentsel dönüşümde yol haritası
22 Şubat 2023 - 16:51

7- BİNANIN YIKIM SÜRECİ NASIL İLERLİYOR?

Riskli yapı tespit raporu yapıldı, bina riskli çıktı, itiraz da edildi ancak bina yine de yıkılacaksa süreç söyle ilerliyor:

Binanın yıkılacağı kesinleştikten sonra malikler binayı kendisi yıkmazsa belediye yıkıyor ve yıkım masrafını arsa payı oranında tapularına müşterek ipotek olarak işliyor.

Eğer binayı malikler yıkmak isterse de, arsa payının üçte ikisinin karar vermesi gerek. Yani kat karşılığı mı, bedel karşılığı mı ya da başka bir modelle mi yapılacağına karar veriliyor.

Peki karara katılmazsanız ne olur?

Karara katılmayanlara ihtarname gönderiliyor ve karara katılması isteniyor. Katılmazsa da 15 günlük süre içinde payları açık artırmayla satışa çıkıyor.

Av. Kiraz, ‘muhalif maliklerin’ 15 gün içinde sözleşmeye imza atmazlarsa bir daha sözleşme imzalamaya haklarının olmadığı konusunda şu uyarıda bulundu:

“Son dönemde ’15 gün içinde imzalamaz, dava açar durdururuz’ şeklinde itirazlar, savunmalar yapılıyor. Bu savunmaların çoğunda ise malikler evlerini kaybediyor. Eğer bu sözleşmeye itiraz ediyorsanız 15 günlük süreniz var, imzalayın, daha sonra ihtarname ile itirazınızı bildirin ve açacağınız davayı sözleşmeyi imzaladıktan sonra açın.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster