Wells Fargo, BlackRock ve Amazon ofise dönüşü erteledi

Varlık yönetimi devi BlackRock, ABD’nin en büyük altı bankasından biri olan Wells Fargo ve e-ticaret devi Amazon korona virüsün delta varyantının ABD çapında yayılması gerekçesiyle ofise dönüş planını ileri bir tarihe erteledi


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wells Fargo, BlackRock ve Amazon korona virüsün delta varyantının yayılmasının salgın öncesi çalışma hayatına geri dönme planlarını engellediği gerekçesiyle, personelin ofise geri dönme planlarını ertelediklerini açıkladılar.

Financial Times’ın haberine göre firmalar Perşembe günü yaptığı açıklamalarda ABD’deki Kovid vakalarının artması sebebiyle böyle bir karar aldıklarını belirttiler.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre 4.900 şubesi olan Wells Fargo Amerika'nın en büyük 6 bankasından birisi olarak görülüyor. Wells Fargo, 6 Eylül'deki ABD İşçi Bayramı tatilinden sonra çalışanlarının ofise geri dönmesini bekliyordu. Dev banka Perşembe günü personele gönderdiği bir notta, "ABD genelinde artan Kovid-19 vaka oranları göz önüne alınarak" bu tarihin 4 Ekim'e erteleneceğini açıkladı.

Firma açıklamasında "Bu erteleme şu anda evden çalışan ABD'li çalışanlar için geçerlidir ve şu anda yüz yüze çalışmak için rapor veren veya gönüllü erken ofise dönüşlere katılan çalışanları etkilemez" ifadeleri yer aldı.

Bankadan paylaşılan notta personelden sunulan ekstra zamanda vaktin iyi değerlendirilmesi ve aşıların yaptırılması istendi.

Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock da geçtiğimiz gün delta varyantı ile ilgili endişelerini gerekçe göstererek, personele ofislerine tam dönüş planlarının Eylül ayı başından Ekim ayının başına kadar erteleneceğini söyledi.

Varlık yöneticisinin üst yönetim tarafından gönderilen bir notta, "Bu ek süre içerisinde firmamız, ofislerimizden çalışmaya devam edebilecek ve bu konuda rahat olan çalışanlara izin verirken, isteyen veya ihtiyaç duyanlar için evden çalışmaya devam etme esnekliği de sağlayacaktır" denildi.

E-ticaret devi Amazon’sa daha da ileriye giderek çalışanlarına 3 Ocak'a kadar ofislere dönüş planlarını ertelediğini açıkladı.

Amazon, "Kovid-19 ile ilgili yerel koşulları yakından izlemeye" devam ettiklerini ve bu nedenle ABD ve "diğer ülkeler" için zaman çizelgelerini ayarladıklarını açıkladı. Seattle merkezli Amazon, daha önce çalışanlarının gelecek ayın başında ofislerine dönmesini planladığını belirtmişti.

Evden çalışma şampiyonu sektörler sigortacılık ve finans

 

ABD'de Delta artıyor: Şirketler ofise dönüş tarihlerini erteledi

 

ABD'de toptan eşya satışları haziranda beklentiyi aştı