BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaEvden çalışma şampiyonu sektörler sigortacılık ve finans----

Evden çalışma şampiyonu sektörler sigortacılık ve finans

Evden çalışma şampiyonu sektörler sigortacılık ve finans
06 Ağustos 2021 - 17:18 www.finansgundem.com

StatsCan’in sağladığı 2020’nin nisan ayı ve 2021’in haziran ayı arasındaki istihdam verilerine göre evden çalışan sayısının en yüksek olduğu sektörler sigortacılık ve finans.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandeminin başlangıcından bu yana evden çalışma uygulaması sektörler arasında farklılık gösterdi. En yüksek evden çalışma oranları ise finans ve sigortacılık sektörlerinde görüldü. StatsCan’in nisan 2020 ve haziran 2021 arasındaki döneme yönelik derlediği verilere göre sigortacılık ve finans sektörleri evden çalışan kişi sayısının en yüksek olduğu sektörler oldu ve evden çalışma oranı %73’e ulaştı.

Bilimsel ve teknik hizmetler sektörleri de bu iki sektörün hemen ardından geldi ve oran %70 olarak gerçekleşti. Investment Executive’in haberine göre bunun aksine hizmet ve gıda sektörlerinde çalışanların yalnızca %5’i bu dönemde evden çalışma imkanına sahip olabildi. 500 ve üzerinde çalışanı bulunan büyük şirketlerin de çalışanlarına evden çalışma imkanı tanıma oranı, 20 kişi ve altı çalışanı bulunan küçük şirketlere kıyasla daha yüksek oldu.

Örneğin bilimsel ve teknik hizmetler sektörlerinde yer alan büyük şirketlerin çalışanlarının %80’i pandemi döneminde evden çalışırken, aynı sektörlerde daha küçük şirketlerde çalışanların %54’ü evden çalıştı. Sektörler ve şirket büyüklükleri göz önünde bulundurulduğunda ortaya çıkan büyük farklılıklar işverenlerin korona virüs sonrasında da uzaktan çalışmaya yönelik tercihlerinin benzer kriterler üzerine kurulacağı anlamına geliyor.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre benzer bir şekilde Finans ve sigortacılık sektörlerinde de birçok şirket hem evden hem de ofisten çalışma sistemi anlamına gelen hibrit çalışma modelini benimsemeyi planlıyor.

Evden çalışma oranını etkileyen diğer faktörler ise gelir ve eğitim seviyesi oldu. Yüksek maaş alan ve eğitim seviyesi yüksek çalışanların evden çalışma oranı daha yüksek oldu. Örneğin her iki eşin de çalıştığı ve gelir dağılımının en üst %10’luk kısmında yer alan ailelerin %45’i pandemi döneminde evden çalıştı. En alttaki %10’luk dilimde yer alan çiftlerin ise yalnızca %5’i evden çalışma fırsatı yakaladı. Veriler aynı zamada bölgesel farklılıkları da ortaya koydu. Ontario’da çalışanların %37’si evden çalışırken, Atlantik Kanada ve Saskatchewan bölgelerinde işgücünün %20’si evden çalıştı.

Bu rakamların nedeni ise bölgeler arasında sektör dağılımlarında farklılık bulunması. Aynı zamanda büyük ekonomik bölgelerde de evden çalışanların sayısı daha yüksek oldu. Diğer faktörler ise yaş ve cinsiyet oldu. Genç çalışanlar, ileri yaştakilere kıyasla daha fazla evden çalıştı ve erkeklerin %27’si evden çalışırken, kadınların %35’i evden çalıştı. StatsCan verilerine göre bu süreçte 15 ile 64 yaş arası çalışanların %30’u evden çalışırken, 2016 yılında bu oran %4’tü.

KPMG’ye 13 milyon sterlinlik şok ceza

 

FED’in dijital para planları kriptoyu nasıl etkileyecek?

 

Avrupa yatırım bankalarında değişim

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)