"Uzun Kovid-19" kadınlarda daha uzun sürüyor

İngiltere’de yapılan bir araştırma, Kovid-19'u atlatanlarda görülen “Uzun Kovid-19” sendromu ile ilgili önemli detayları açıkladı.

Leicester Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, Kovid geçiren ve hastanede tedavi olmak zorunda kalanların üçte ikisinden fazlasının halen semptomlar gösterdiğini ortaya çıkardı. Araştırmayı yürüten Christopher Brightling, “Etkili bir tedavi olmadan, uzun Covid-19 uzun vadeli bir sorun olabilir” diyerek, acilen bir tedavi yöntemi geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Kadınların iyileşme oranı erkeklere göre düşük

Lancet Respiratory Medicine isimli dergide yayınlanan araştırmada 2300’den fazla insanın verileri incelendi. Araştırmada, “Kadınların erkeklere oranla iyileşme oranı yüzde 33 daha düşük” ifadeleri kullanıldı. Hastalığı yoğun bakımda geçirerek iyileşen ve obeziteyle mücadele edenlerde riskin çok daha yüksek olduğu bildirildi.

Nefes darlığı, halsizlik, yorgunluk, uyku...

Bilim insanları, nefes darlığı, halsizlik, yorgunluk, uyku sorunu gibi rahatsızlıkların en sık görülen semptomlar olduğunu da vurguladı. Brightling, “Hastaneden taburcu olduktan 1 yıl sonra bile birçok insanda uzun Kovid-19 semptomları görülüyor. Bu insanların egzersiz kapasiteleri azalırken, yaşam kaliteleri de düşüyor” diyerek bir an önce etkili bir tedavi bulunması gerektiğini vurguladı.

DSÖ, Pfizer'ın Kovid-19 ilacını tavsiye etti

Kovid-19'da pandemi bitti, endemi başladı

Korona atlatanlara uyarı: Son günlerde görülen bu belirtiye dikkat!

Bilim Kurulu Üyesi'nden flaş 'korona aşısı' açıklaması!

Avrupa ülkelerinde korona tedbirleri neredeyse sona erdi