BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ, Pfizer'ın Kovid-19 ilacını tavsiye etti----

DSÖ, Pfizer'ın Kovid-19 ilacını tavsiye etti

DSÖ, Pfizer'ın Kovid-19 ilacını tavsiye etti
21 Nisan 2022 - 02:06 www.finansgundem.com

DSÖ, ağır Kovid-19 hastalığı geçirmeyen fakat hastaneye kaldırılma riski yüksek olanlar için Pfizer'ın geliştirdiği Kovid-19 ilacını tavsiye etti.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) bağlı Uluslararası Uzmanlar Yönerge Geliştirme Grubu'nun British Medical Journal'da yayımlanan makalesinde, uzmanların bir süredir araştırdığı, antiviral etken madde "nirmatrelvir" ve "ritonavir"in birleşiminden yapılan Pfizer'ın Kovid-19 ilacının, etkililik oranına dair veriler paylaşıldı.

Uzmanlar, etkililik incelemesi için 3 bin 100 Kovid-19 hastası üzerinde ilacı denedi.

Bu kapsamda DSÖ'nün, hafif Kovid-19 hastalığı geçiren fakat hastaneye kaldırılma oranı yüksek olan kişiler için Pfizer'ın ağızdan alınan antiviral ilacını tavsiye ettiği açıklandı.

Diğer antiviral ilaç türlerine göre daha etkili

Hastaneye kaldırılma riski yüksek olanların aşı yaptırmayan, ileri yaştaki ve bağışıklığı baskı altındaki hastaları içerdiği belirtildi.

Söz konusu Kovid-19 ilacını kullanan bu gruplar da dahil Kovid-19 hastalarında hastaneye kaldırılma riskinin engellendiği, ritonavirden yapılan ilacın diğer antiviral ilaç türlerine göre daha etkili olduğu sonucuna varıldı.

Dünya Sağlık Örgütü en son 14 Ocak'ta eklem iltihabı ilaçları Baricitinib ile Interleukin-6'nın Kovid-19 tedavisinde kullanımını tavsiye etmişti.

Pfizer CEO'sundan dördüncü doz aşı açıklaması

 

Pfizer-BioNTech 5 yaş altı çocuklara aşı başvurusunu erteledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)