TCMB faiz artırırsa kurlarda düşüş başlar

Swedbank, faiz artırımı halinde TL'nin yılsonunda 6,9 olmasını bekliyor

Fidelity International analisti Paul Greer, TCMB'nin yarınki toplantısında faiz oranını 100 baz puan artırmasının yerel piyasaları destekleyeceğini belirtti.

TL için "ağırlık artır" düzeyinde yatırım tavsiyesi olan Greer, "TL'nin beklenen politika faizi üzerinden reel getiri ödemeye devam etmesi halinde yatırımcılar için cazibe sürecektir"  yorumu yaptı.

Analist, TCMB'nin beklendiği üzere faiz artırımı yapacağını öngörürken, ABD'de de tahvil faizlerinde ve gelişen piyasalarda fiyat hareketlerinin düzenli olması durumunda TL'ye mevcut seviyelerden para girişi olması beklendiğini vurguladı.

Swedbank TL'de %15 yükseliş öngörüyor

Swedbank analisti Hans Gustafson da "Faiz artırımı Türkiye’nin tavrını değiştirdiği ve ekonominin yeniden dengelenmesi konusunda ciddi olduğunu gösterir" yorumu yaptı. Analist, TL'nin yılı %15 yükselişle 6,90 seviyelerinden kapatmasını bekliyor.

Coex Partners makro stratejisti Henrik Gullberg ise ABD reel faizlerinden yükselişin sürdürülebilir olmadığını ifade ederek, "Bu yükseliş sona erdiğinde riske hassas TL gibi para birimlerinde  yükselişin yeniden başlaması bekleniyor. TL yeniden 6,9'dan daha güçlü seviyelere dönecektir" ifadelerini kullandı.

Sıkılaştırma varlık balonlarını patlatır...

Faiz, döviz, borsa üçgeni

Faizler artsa da dolar yükselir mi?