BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaizler artsa da dolar yükselir mi?----

Faizler artsa da dolar yükselir mi?

Faizler artsa da dolar yükselir mi?
11 Mart 2021 - 11:49 www.finansgundem.com

Morgan Stanley ekonomistleri yayımladıkları raporda, TCMB'den önden yüklemeli bir faiz artırımı beklediklerini ve artırım gelse de dolar/TL'nin 7,75 seviyesinde dengeleneceğini iletti

Morgan Stanley, haftaya Perşembe 18 Mart’ta yapılacak olan PPK toplantısında Merkez Bankası’nın piyasa beklentilerine paralel olarak 75-100 baz puan civarında faiz artırmasının TL’de değer kaybını engellemesi olasılığının düşük olduğunu belirtti.

Kurum ekonomistleri raporda, “Yüksek enflasyon, petrol fiyatları ve zayıf kur nedeniyle TCMB'den önden yüklemeli 100 baz puan faiz artışı bekliyoruz” değerlendirmesi yaptı. Ayrıca, piyasa beklentilerine paralel Faiz artışının gelmesi halinde de gelişen ülkelere yönelik zayıflıklar nedeniyle dolar/TL’nin 7,75 seviyesinde dengeleneceğini ve Türkiye CDS’lerinin 350 seviyesinde kalacağını düşündüklerini iletti.

Beklentilerin üzerinde bir faiz artışı durumunda kazançların olacağını düşünüyor; buna karşın USD/TL ve CDS’lerin 2021’in düşük seviyelerini test etmesini beklemiyoruz. Beklentilerin altında bir faiz artışı durumunda lira varlıkların zayıf seyri sürdürmesini ve kasım seviyelerini yeniden test etmesini bekliyoruz.

Doların geri çekilmesinde kritik seviye

ABD Hazinesi tahvil ihracı ile 38 milyar dolar borçlandı

Faiz artışı bekleyenlere Goldman Sachs da katıldı

Faiz indiriminde takvim değişti mi?

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip IŞIK11 Mart 2021 16:29

    Evet bundan sonraki dönemde, hem faizlerin arttığını hem de kurların yükseldiğini göreceğiz. NEDEN? TCMB'nin yumuşak karnı, kasası boş ve bunu artık cümle alem biliyor. Cari açık var.Bütçe açığı inanılmaz boyutlarda. Enflasyon var. Üstüne üstlük yanlış ve yalan politikalar sonucu HALK dolarize olmuş ve hiç kimse TÜİK dahil ülkenin kurumlarına GÜVENMİYOR.

  • Gökhan11 Mart 2021 15:06

    Faizi sıfırlayıp üretimi desteklemek gerek.Yabancının ürrtime yönelik yapmadığı her yatırım ülke ekonomisine zarar.İlk başta zor olur ama parayı üretime kaydırdı mı rahata çıkarız.Ülkenin her karışı sanayi tarım turizm hayvancılık yönünden müsait.Üretip satmakla yabancının parasının yolunu gözlemekten kurtuluruz.Ekonomist değilim.Ama aklın yolu bir.Çalışamk üretmek.

  • Ben bilmiyorum11 Mart 2021 14:45

    Önce böyle tahmin yürütürler sonra başka tahmin açıklarlar.. Bu kişilerin benden bir farkı olduklarını görmedim..yatırım tavsiyesi değildir.

  • Erdi11 Mart 2021 13:45

    Ülkenin içine ettiler. Başkanlık gelince ülke uçacaktı enflasyon dolar uçtu. Faizler yüzde 20 nin altında olmamalı.

  • musa11 Mart 2021 13:31

    damadı boşa harcadınız. feriştahı gelse düşüremez doları:) devlette hayvan gibi israf ve atıl yatırım var. borç dağlarının faizi ödemek için bile Varlık Fonu borç bulmaya çalışıyor. Tabi İngiliz ve Amerikan para babalarına yalvarark