BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSıkılaştırma varlık balonlarını patlatır...----

Sıkılaştırma varlık balonlarını patlatır...

Sıkılaştırma varlık balonlarını patlatır...
17 Mart 2021 - 08:24 www.finansgundem.com

Varlık balonları, para politikası sıkılaştırılması ile frenlenir ise büyük ekonomik kayıpların yaşanacağı uyarısı geldi.

Çin Merkez Bankası'nın eski İstatistik ve Analiz departmanı Müdürü Sheng Songcheng, varlık balonlarının frenlenmesi için para politikasında sıkılaştırmaya gidilmesi halinde bunun büyük ekonomik kayıplara yol açmasının muhtemel olduğunu söyledi. Bloomberg News'a konuşan Sheng, "Finansal varlıklarda spekülasyonu azaltmak için daha yakın piyasa gözetim, denetimi, para politikasını sıkılaştırmaktan daha iyi olacaktır. Para politikası sıkılaştırması varlık balonlarını engellemekte etkili olamayabilir, ancak balonları patlatır ve büyük ekonomik kayılar getirir" dedi.

ÇİN'DEN SALGIN SÜRECİNDE YAKLAŞIK 500 MİLYARLIK DESTEK PAKETİ

Sheng ayrıca, Çin'in yatırım ve tüketimde büyüme oranlarının pandemiden henüz tam olarak toparlanmadığına da işaret ederek para politikasının kısa vadede sıkılaştırılmaması gerektiğini vurguladı. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Çin pandemi sürecinde yaklaşık 500 milyarlık destek paketi ile piyasalara para enjekte etti.

Ayrıca 2007 yılından bu yana ilk kez Çin’de Ulusal Halk Kongresi, pandemisinin ülke ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerine karşı “özel hazine tahvilleri” çıkarılmasını kararlaştırdı.

Mersch'ten varlık balonu uyarısı

 

Yellen açıkladı: Biden'ın yeni silahı servet vergisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)