Suudi Arabistan'dan vatandaşlarına Türkiye uyarısı

Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, yatırım yapmak isteyen vatandaşlarından Türkiye’deki alım ve satım yöntemleri hakkında tam bilgi sahibi olmaları istendi.

CÖMERT YILDIZ – FİNANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Türkiye ile siyasi sorunlarını sürdüren Suudi Arabistan, vatandaşlarını yine uyardı. Geçen yıl turist olarak Türkiye'ye gitmemeleri yönünde uyarı yapan Suudi Arabistan, bu kez yatırımcılarını ikaz etti.

Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, ülkede yatırım yapmak isteyen vatandaşlara Türkiye'deki yasalar hakkında tam bilgi sahibi olmaları gerektiği yinelenerek, alım ve satım yöntemlerini bilmenin önemi vurgulandı.

Açıklamada, birçok problemden kaçınıp, haklarını korumaları için dolandırıcılık ve sahtekarlığa yol açabilecek güvenilir olmayan herhangi bir pazarlama yöntemine aldanmamaları uyarısı yapıldı.

"YASAL PROSEDÜRLERİ ÖĞRENİN"

Büyükelçilik, emlakçılar ile sorun yaşayan vatandaşların izlenmesi gereken yasal prosedürleri öğrenmeleri için Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu ile iletişime geçmelerini, bu alanda çalışan şirketlerin güvenilirliği hakkında bilgi sahibi olmak için de akredite bir ofisten yasal tavsiye almalarını istedi.

Söz konusu uyarı, büyükelçiliğin bazı Suudi vatandaşlarının pasaport ve paralarının, Türkiye’de kimliği belirsiz yankesici ve hırsızlar tarafından çalınması nedeniyle yaptığı uyarının ardından geldi.