Şekerbank'tan G. Antep'te esnaf günü

Şekerbank, "Kapımız Esnafa Açık" projesi kapsamında Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile kredi protokolü imzaladı

Şekerbank, "Kapımız Esnafa Açık" projesi kapsamında Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) ile kredi protokolü imzaladı.
Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Yıldız, İnci Hanım Konağı'nda düzenlenen törende yaptığı açıklamada, projenin özel sektör, kamu, sivil toplum kuruluşları ve tüketicileri, esnafla buluşturan bir platform özelliği taşıdığını belirtti.
Yıldız, projenin uygulamaya başladığı 15 Şubat'tan bu yana Türkiye'de 367 esnaf odasıyla protokol imzaladıklarını, ülke çapında yaklaşık 160 bin esnafa ulaştıklarını aktardı.
Toplam kredi portföylerinin yüzde 15'inin esnafa kullandırdıkları kredilerden oluştuğunu anlatan Yıldız, şunları kaydetti:
"Bu oran sektörde yüzde 7,8 civarındadır. Sektör 2012 yılında toplam esnaf ve mikro işletme kredilerinde yüzde 15 büyüme sağlarken bu oran Şekerbank'ta yüzde 44 olmuştur. Türkiye genelinde yaklaşık 400 bin esnafa ulaşıyoruz. Bu 400 bin esnafın 20 bini, geliştirdiğimiz nakit akışına dayalı kredilendirme yöntemiyle ilk kez bankacılıkla tanıştı. Toplum bankacılığı misyonumuzla esnaf kredileri pastasını büyütüyor, bankacılık hizmetlerinden faydalanan tabanı genişleterek üretimi destekliyoruz."
GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu ise projeye ayrı bir önem verdiklerini belirterek, imzaladıkları protokolün hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Konuşmaların ardından Yıldız ve Küsbeoğlu tarafından protokol imzalandı.
Protokol kapsamında, esnaf ve sanatkarlara, aylık eşit taksit ödemeli, 4 ay ödemesiz veya 3 ayda bir taksit ödemeli seçenekli ticari kredi imkanı tanınacak. Her ayın 15'inde geliştirilecek olan uygulamalar kapsamında, Gaziantep'te öncelikle 15 Mayıs'a kadar bir ay boyunca esnaf ve sanatkarların kredi başvurularında dosya masrafı alınmayacak.