Prof. Dr. Hakan Kara'dan TCMB'ye faiz önerisi

Ekonomist Prof. Dr. Hakan Kara, TCMB'nin faiz kararına ilişkin tavsiyede bulunarak, "Bana göre yarın 500 baz puan artırıp banka ve şirketler üzerindeki karmaşık düzenlemeleri kaldırmalı ve döviz kurunu daha fazla dalgalanmaya bırakmalıdır" dedi.

Gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) perşembe günü saat 14.00'de açıklayacağı faiz kararına çevrilirken, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve Merkez Bankası eski başekonomisti olan Prof Dr. Hakan Kara faiz kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Resmi X hesabı üzerinden TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak karara yönelik artış önerisinde bulunan Kara, "Bana göre yarın TCMB 500 baz puan artırıp banka ve şirketler üzerindeki karmaşık düzenlemeleri kaldırmalı ve döviz kurunu daha fazla dalgalanmaya bırakmalıdır" sözlerini dile getirdi.

Prof Dr. Kara, Merkez'e önerdiği tavsiyesinin yapılması halinde mevduat ve kredi yapısının daha adaletli hale geleceğini, döviz kuru piyasasının ve bütün sistemin rahatlayacağını da belirtti.

Hakan Kara, son olarak yorumlarının bir tahmin olmadığını, temenni olduğunu ifade etti.

Prof Dr. Hakan Kara'dan sıkılaşma vurgusu: Veriler bağırıyor

 

Prof. Dr. Hakan Kara’dan Dünya Bankası kredi anlaşmasına dair kritik yorum

 

Prof. Dr. Hakan Kara: Merkez faiz artırmayacak