Powell’dan kripto-altın benzetmesi

Fed Başkanı Powell: Kripto paralar dolara değil altına benzetilebilir

Fed Başkanı Jerome Powell, Uluslararası Takas ve Ödemeler Bankası (BIS) tarafından düzenlenen etkinlikte dijital para birimlerini ele aldı.

Fed'in bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) piyasaya sürülmesinde "acele etmesine gerek olmadığını" ve mevcut iki katmanlı sistemi istikrarsızlaştırmak istemediğini belirten Powell, herhangi bir potansiyel dijital para biriminin mevcut sistemle ve nakit kullanımıyla bir arada var olması gerektiğini vurguladı.

Fed'in merkez bankası dijital para birimine ilişkin çalışmalarının sürdüğüne de dikkat çeken Powell, ancak, bunun gerçekleşebilmesi için Kongre'den, yönetimden ve kamuoyundan daha geniş bir destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Powell ayrıca, Fed'in bu aşamada, dijital para birimine ilişkin bir karar verebilmek için henüz hazır olmadığını ekledi.

Mevcut dijital paraların değer ölçmekten çok spekülasyon amaçlı olduğunu da belirten Powell, kendileri tarafından hedeflenen para birimi ile özel sektörün mevcut kripto paraları arasında fark olduğunu kaydetti.

ABD tahvil faizleri geriledi

TL'deki değer kaybı Bitcoin aramalarını fırlattı