Morgan Stanley’den dev işe alım hamlesi

Morgan Stanley yatırım bankacılığı birimi için işe alımları artırıyor. Bankacılık sektöründe deneyim sahibi olmayan adayların başvuruları da kabul ediliyor. JPMorgan ise çalışanlarına verdiği hediyelerle dikkat çekiyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley yatırım bankacıları arıyor ve herhangi bir bankacılık deneyiminin gerekli olmadığını söylüyor. Morgan Stanley Londra’da bulunan kurumsal finans, şirket birleşmesi ve satın alımları danışmanlığı ile sermaye piyasaları ekipleri için büyük bir işe alım hamlesi başlattı. Morgan Stanley’nin Deneyimli Profesyoneller Programı, üniversite eğitiminin ardınan üç ya da daha fazla yıllık deneyimi olan herkese açık. Adayların hangi alanda deneyim sahibi olduğuna bakılmıyor.

Financial Times’ın haberine göre başarılı adaylar, altı ila sekiz haftalık eğitimin ardından işe alınacak. Benzer bir uygulama geçtiğimiz yıl bankanın satış ve yatırım alanında da yapılmış ve 1,100 başvurudan 14 aday seçilmişti. Bu hafta işe başlayan yeni çalışanlar, ordudan, eğitim sektöründen, yazılım hizmetlerinden geliyor. Londra’nın satış ve yatırım alanında yeni işe başlayanların neredeyse %80’i kendilerini siyahi olarak tanımlıyor ve %40’ı kadınlardan oluşuyor.

Morgan Stanley Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Makro Araştırmalar Başkanı Tosin Akinluyi, “yetenekli kişileri işe almak zor bir iş olabiliyor” dedi. Devamında, “bu yeni girişim diğer sektörlerde, doğru fırsatlar verildiğinde bankacılık sektörüne geçebilecek yetenekli insanların olduğu görüşüyle başlatıldı” ifadesini kullandı.

JPMorgan ve çalışanların yan hakları

Hala kariyer değişimi için ikna olmamış olanlar, JPMorgan’a bakabilir. JPMorgan Chase’de çalışanlar her beş yılda bir “iş arkadaşlarından ve şirkette çalışan diğer kişilerden gelen mesajlarla dolu bir dijital hatıra defteri” alıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre küresel olarak uygulanan bu proje, “yöneticilere ve çalışanlara, başarılarını hatırlatıyor”. Aynı zamanda beş yıllık süreçler özel bir dönüm noktası olarak ödüllendiriliyor.

Bu kapsamda 10 yılını ve 20 yılını tamamlayan çalışanlara ek hediyeler veriliyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre JPMorgan’ın uzun vadeli stratejisini hazırlayan Danışman Jan Loeys, yakın zamanda yaptığı bir paylaşımda 35 yıllık çalışması karşılığında aldığı hediyeyi gösterdi: Plastik bir kutu içerisinde, mavi renkte 35 rakamı. JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’ın da bir hatıra defteri alıp almayacağı henüz bilinmiyor.

Avrupa bankalarında Rusya korkusu

 

ABD bankalarında Rusya’dan siber saldırı endişesi

 

Dünya Bankası'ndan Ukrayna'ya acil destek