Minerd: Fed, bir şeyler kırılana kadar faiz artırmaya devam edecek

Guggenheim Partners'dan Scott Minerd, Fed'in para politikası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Fed'in enflasyonla mücadelede faizi artırmaya devam edeceğini duyurmasının ardından birçok kurum ve kişiden önemli uyarılar geldi.

Fed yetkilileri enflasyonu aşağı çekmek için faiz artışlarının bir zorunluluk olduğunu dile getirse de, başta IMF olmak üzere işlerin tersine dönebileceği uyarıları artmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Fed'e politikalarında son derece ihtiyatlı ve dünyanın geri kalanı üzerindeki etkisine karşı dikkatli olma çağrısında bulunarak, Fed'in sorumluluğunun "çok yüksek" olduğunu ifade etmişti.

Diğer yandan Morgan Stanley'den Mike Wilson, hafta başında paylaştığı piyasa notunda, ABD Doları küresel likiditesinin şu anda "kötü şeylerin gerçekleştiği tehlike bölgede" olduğunu söyledi. Wilson ABD Merkez Bankası’nın (FED) şahin para politikasından uzaklaşması giderek daha muhtemel olarak görüyor.

Guggenheim Partners'dan Scott Minerd ise, Fed'in "bir şeylerin kırıldığını görene kadar" faiz artırmaya devam edeceğini düşündüğünü, bununla birlikte bazı "çatlakların" oluşmaya başladığını gördüğünü söyledi.

CNBC'ye konuşan Guggenheim Partners Baş Yatırım Yetkilisi Minerd, "bir finansal kaza" riskinin kasımda Fed'i durmaya zorlayabileceğini belirtirken, yatırımcıların böyle bir gelişmeye karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı.

Fed ve diğer merkez bankalarının parasal genişlemeyi kaldırmalarının etkilerinin finansal piyasalara yayılmaya başladığını ve VIX endeksinin yükseldiğini belirten Minerd, "Ayı piyasası iyi kök salmış ve daha gidecek yeri var" değerlendirmesini de yaptı.

Fed üyelerinden kritik enflasyon ve faiz açıklaması

 

Yatırımcılardan Fed'e uyarı: Ekonomi çökebilir!

 

Morgan Stanley: FED kontrolü kaybetti

 

IMF'den Fed'e çağrı: Politikalarda dikkatli olunmalı