Memur maaşı ve asgari ücret ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2. turun geride kalmasıyla birlikte gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesinde verdiği vaatlere çevrildi.

Yılın ortasına gelinmesiyle birlikte milyonlarca çalışan maaşlarına yapılacak zam oranlarını merakla bekliyor. Seçim sürecinde iki adayında vaatlerde bulunduğu memurlar için yapılacak zam miktarını Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı için tarih ve rakam vermişti. Bakan Bilgin temmuz ayını işaret ederek, asgari ücretin 10 bin lira civarında olacağını açıkladı.

HAK-İŞ Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan memur maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

“Temmuz ayında bir adım daha atıyoruz. En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz” diyen Erdoğan en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını söylemişti.

Erdoğan, birinci dereceye giren ve şartları tutan tüm memurların 3600 ek gösterge hakkından da yararlanabilmesinin sağlanacağını açıkladı.

7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan emeklileri de sevindireceklerini söyleyen Erdoğan, ”En düşük kamu işçisi ücretini yaklaşık 12 bin liradan yaklaşık 21 bin liranın üzerine çıkardık. En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar emeklilere de yansıyacak” demişti.

Nebati: Memur maaşlarında yapılacak artış emeklilere de yansıyacak

 

Memura kira desteği geliyor

 

Memur-Sen'den en düşük memur maaşının artırılmasıyla ilgili açıklama

 

Erdoğan: En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak