BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemura kira desteği geliyor----

Memura kira desteği geliyor

Memura kira desteği geliyor
18 Mayıs 2023 - 17:41 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memura kira yardımı verilmesi için talimatı ilgili bakanlıklara verdi.

Büyükşehirlerdeki memurların hayat şartlarının iyileştirilmesi için düğmeye basıldı. Metropollerde çalışan memurlara büyükşehir tazminatı ödenip kira yardımı yapılacak

MEMURA KİRA YARDIMI İÇİN TALİMAT CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN

sabah.com.tr'nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı AK Parti seçim beyannamesinde "İstanbul başta olmak üzere bölgesel geçim endekslerini dikkate alınarak kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapacağız" vaadi dikkat çekmişti.

Beyannamede yer alan projenin detayları ortaya çıktı. Büyükşehirlerde son dönemde özellikle kiralarda önemli bir artış oldu. Bu nedenle kira desteği için Başkan Erdoğan'ın talimatı sonrası düğmeye basıldı.

Memurun rahat nefes alması için 28 Mayıs seçimlerinden hemen sonra yapılacak düzenlemeyle metropollerde yaşayanlara Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapan memura benzer şekilde ödemeler yapılacak.

4 Mayıs seçimleri sonrası Antalya'dan milletvekili seçilen, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya'da bir otelde Cumhur İttifakı'na üye parti temsilcilerinin yer aldığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

MEMURA KİRA YARDIMI

Sorunlara ve planlamalara değinen Çavuşoğlu'nun gündeminde fahiş kira zammı vardı.

Çavuşoğlu kira düzenlemeleri hakkında yaptığı açıklamada büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı yapılacağını duyurdu.

"KRİZLERİN SONUCU DEĞİL, FIRSATÇILARIN DA KURNAZLIĞINDAN KAYNAKLI"

Antalya'ya son 21 yılda 145 milyar lirayı aşan kamu yatırımı yaptıklarını kaydeden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

Kampanya sürecinde hemşehrilerimizle buluşmalarımızda talep ve sorunları da dinleme, gözlemleme fırsatımız oldu. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın en çok dile getirdiği önemli iki sorunu çözmek için Cumhur İttifakı olarak çalışmalarımızı başlattık. Bunlardan ilki Antalya'mızdaki fahiş kira artışları.

Önce Rusya-Ukrayna Savaşı, sonra asrın felaketi depremler, arz talep dengesini bozdu. Ancak bu sorun sadece yaşanan krizlerin sonucu değil, fırsatçıların da kurnazlığından kaynaklı. Bu ahlaki de değil, insani de değil. Yasal düzenlemelerle ve ilave tedbirlerle gereğini yapacağız.

Büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz. TOKİ eliyle bölgemize yeni konutları da süratle kazandırıp arz talep dengesini sağlayacağız. İkinci konu da bazı ilçelerimizin tarım teşviklerinden mevzuattaki hükümler nedeniyle faydalanamamış olması.

Tarım Bakanlığımızla bunu görüşerek hemen bir çalışmaya başladık. En kısa sürede sonuç alarak Antalya'mızın batısından doğusuna her ilçemizin eşit istifadesine sunacağız.

Erdoğan: En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak

 

Asgari ücret, memur ve emekli maaşına zam: Rakamlar netleşti!

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.18 Mayıs 2023 22:00

    BELEDİYE İŞGAL EDİLEN ARSALARIMIZIN YAPILANDIRMA İLE 2023 YILI DAHİL ARSA VERGİSİNİ ALDI/ÖDEDİM HALBUKİ ÇALINAN VASITANIN MTV'Sİ ARAÇ BULUNUP SAHİBİNE TESLİM EDİLİNCEYE KADAR ALINMIYOR İSE BAŞKALARI TARAFINDAN İŞGAL EDİLMİŞ ARSALARIN DA VERGİSİ ALINMAMALIDIR BU ARSALARI BELEDİYELER RAYİÇ BİÇTİĞİ DEĞERİNİN 3 KATI FİYATI İLE ARSA MALİKLERİNDEN SATIN ALARAK YARATTIĞI MAĞDURİYETLERİ ÖNLEMELİDİR

  • E.g.18 Mayıs 2023 21:25

    MİLYONLARCA MÜLTECİ GRUPLAŞIP YÜKSEK FİYATLARLA KİRALIK KONUTLARIN BÜYÜK KISMINI KİRALADI SADECE KİRACI MEMURLAR DEĞİL SÖZLEŞME VAKTİ GELENLERLE ÇEŞİTLİ NEDENLERLE TAŞINMAK ZORUNDA BIRAKILAN/KALAN TÜM KİRACILAR ZOR DURUMLARA DÜŞTÜ ÇÖZÜM ; belediyeler de sosyal konut yaparak kiraya verme seferberliği başlatmalı BABAMDAN MİRAS KALAN ARSALAR İŞGAL EDİLMİŞ DURUMDA BU İŞGALCİLERİ ANCAK BELEDİYELER/ZABITA ÇIKARABİLİR