Kârı yüzde 93 oranında azalan Halkbank yılın bankası seçildi

Yılın ikinci çeyrek ve ilk yarı yıl bilançosuyla büyük hayal kırıklığı yaşatan Halkbank, bu performansının (!!) ödülünü Stewe Awards’ta gördü. Kârını %93 azaltma başarısı gösteren banka, Oscar yağmuruna tutuldu!

FINANSGUNDEM.COM – KULİS HABER

Bilanço ayları, hem finans dünyası, hem yatırımcılar için önemli günlerdir. Bir kurumun tüm enerjisi oradadır. Kimi ışıl ışıldır ortalığı yakar, kimi de karanlıkta yatar. Gözler ise özellikle büyük şirketlerde, halka açık firmalarda ve ekonominin itici gücü bankalardadır.

Yılın ilk çeyreği, ikinci çeyreği, ilk yarı yılı, bir önceki seneyle karşılaştırma, kar-zarar rakamları, kurumu ‘yıl sonuna taşıyacak’ tablo adına önemlidir çünkü, 365 günün nasıl biteceğinin işaretleri, sinyalleri buradadır.  

İşin içinde olanlar, takipçiler, analistler verileri iyi okurlar. Yeni stratejileri oraya bağlarlar. Olası gelişmeleri masaya yatırır, hamleleri hesaplar, hedef belirler. Patron ona göre iş birliği yapar, tasarruf sahibi performansa göre hisselere yaklaşır.

VERİLERİ OKUYANLAR, OKUYAMAYANLAR

Bu arada, finans dünyasına başarı, moral ödülleri dağıtan, global rekabette öne çıkanlara madalya takan uluslararası ekonomi kuruluşları, yayın organları vardır ki, onlar da bu rakamları en iyi okuyanlardır. Olmalıdır çünkü 'yılın en iyileri'ni seçerler. Hak edene Oscar verirler.

Ancak okuyamayanlar da var mıdır?  Veya gözden kaçıranlar? Ya da oturduğu yerden Oscar alanlar…

Örneğin, Steive Awards gibi, örneğin Halkbank gibi…

İKİ YIL ARASINDAKİ YÜZDE 93’LÜK KÂR UÇURUMU

Halkbank, geçtiğimiz günlerde 2021 yılı ikinci çeyrek bilançosunu KAP’a açıkladığında ‘büyük şok’ dikkatlerden kaçmadı. Banka kâr açıklıyor görünüyordu ancak söz konusu veriler aynı zamanda kârda yüksek oranda azalışın da habercisiydi.

2020'nin ikinci çeyreğini 950.076.000 TL net kâr, yılın ilk yarısını 1.775.161.000 toplam konsolide olmayan net kâr rakamıyla tamamlayan bankanın, konsolide olmayan verilere göre 2021 ikinci çeyrekte 63.942.000 TL, yılın ilk 6 ayında 122.977.000 TL net kâr açıklaması kafaları karıştırdı?

Analiz kulisleri hareketlendi, ekonomistlerin gözünden, iki yıl arasındaki kâr uçurumu, yani yüzde 93’lük düşüş kaçmadı. Neredeyse sıfır kâra yaklaşmıştı.

KÂR AZALDI, ‘OSCAR’ YAĞDI!

Finans dünyası “Bu büyük düşüş niye?” sorusuna yanıt bulmaya çabalarken..

Kârdaki bu acayip düşüşün mimarlarına gelen ‘ödül müjdesi’ dikkat çekti.

Kâr kaçırıldı ama ödüller kaçırılmadı!

Yılın ilk büyük düşük performansıyla sektöründe, patronlar cephesinde ve yatırımcı dünyasında hayal kırıklığı yaratan Halkbank, "International Business Awards" da deyim yerindeyse kimseye ‘İş Dünyası Oscar’ı bırakmadı!

Finans dünyasındaki başarıların ödüllendirildiği önemli seçimde, 2021’in ikinci yarısına ‘kârda düşüş şampiyonu’ olarak giriş yapan Halkbank, usta bir jüri tarafından ‘Finansal -Hizmetler’ ve ‘Bankacılık’ alanında ‘Büyük Ödül’e layık görüldü. Seçici Kurul’ca “Oscar”fırtınasına tutuldu, altın üzerine altın yağdı.

Tüm dünyadan finans ve bankacılık sektörünün ünlü kuruluşlarının yarıştığı platformda, küresel çapta “Yılın En İyi Bankası” seçildi. Yetmedi, 20 Oscar’la birden taçlandırıldı.

Olimpiyat dönüşü gibi; 7 altın, 12 gümüş, 1 bronz...

Kârını yüzde 93 azaltma başarısı gösteren Halkbank'a, bu programda bu ödüller veriliyorsa eğer, banka bir de yüzde 93 kâr artışıyla gitseydi Amerika'ya, var ya…

Halkbank'ın 2. çeyrek ve 6 aylık net karı yüzde 93 düştü