İşte yardımsever işadamı Korkmaz

SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz 20'ye yakın şirketinden elde ettiği kârın yüzde 70'ini yardım faaliyetleri için harcıyor.

27 şirketi batmaktan, 4 bin kişiyi de İşini kaybetmekten kurtaran SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz yardım severliğiyle tanınıyor. Kurtardığı şirketlerin 14'ünü satan 37 yaşındaki genç işadamı, 20'ye yakın şirketinden elde ettiği kârın yüzde 70'ini yardım faaliyetleri için harcıyor. Kendisine küçükken yapılan yardımları unutamadığını ve bu nedenle paylaşmayı önemsediğini belirten Karslı işadamı Korkmaz, okul açılışı ve 5 bin öğrenciye yardım için geldiği Kars'ta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çocukken ayakkabı boyacılığı yaptığını ifade eden Korkmaz, "Ayakkabı boyarken bana bahşiş verenlerin çocuklarına bugün burs veriyorum. Çocukların hayallerine ortaklık ediyoruz" dedi.

200 öğrenciye burs veren Korkmaz, geçtiğimiz aylarda Suriyeli mültecilere bağışta bulunmuş. Korkmaz, memleketi Kars'ı da ihmal etmiyor. Şehirde iki yurt, iki ortaokul, birer de İlkokul ve anaokulu yaptıran Korkmaz, bu okullara 35 milyon TL harcandığını belirterek, önümüzdeki yıl içinse 12 milyon TL bütçe ayırdığını vurguluyor. Madeni yağ fabrikası satın alarak İşe başlayan Korkmaz, bugün 650 milyon TL ciro yapan, ağırlıklı olarak ilaç, cam ve otomotiv yan sanayisinde faaliyet gösteren bir holdingin sahibi. (PARA DERGİSİ)