Hindistan, dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olacak

Morgan Stanley'nin Asya Baş Ekonomisti Ahya, "Hindistan'ın GSYH'si önümüzdeki on yılda ikiye katlanacak ve Hindistan dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olacak" dedi.

Morgan Stanley'nin Asya Baş Ekonomisti Chetan Ahya, Financial Times'a yazdığı bir köşe yazısında, Hindistan'ın 2027 yılına kadar Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'nın (GSYH) önümüzdeki 10 yıl içinde mevcut 3,4 trilyon dolardan 8,5 trilyon dolara iki katından fazla artarak dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olacağını bildirdi.

Chetan Ahya, Hindistan'ın piyasa değerinin 2032 yılına kadar 11 trilyon dolara yükselmesinin ve dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi statüsünün korunmasının öngörüldüğünü belirtti.

ABD ve Çin'i geride bırakacak

Analiste göre, Hindistan her yıl GSYH'sine 400 milyar dolardan fazla ekleyecek ve bu, sadece ABD ve Çin'i geride bırakacak bir ölçek. Ahya, bugün Hindistan ekonomisinin “Çin'in 2007'de olduğu yerde - 15 yıllık bir boşluk” olduğunu kaydetti.

Ekonomist, Hindistan'ın çalışma çağındaki nüfusunun artmaya devam ettiğini vurguladı, bu da daha uzun bir büyüme pistine sahip olacağını gösteriyor. Ülkenin medyan yaşı bugün Çin'den 11 yaş daha genç.

Hindistan'dan dijital para hamlesi

 

Hindistan ekonomisi İngiltere ve Fransa'yı sollayacak

 

Hindistan'da ekonomik protesto!

 

Hindistan'da ekonomi yönetiminde istifalar sürüyor