BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarHindistan'dan dijital para hamlesi----

Hindistan'dan dijital para hamlesi

Hindistan'dan dijital para hamlesi
01 Kasım 2022 - 09:14 www.finansgundem.com

Hindistan Merkez Bankası pilot dijital para birimi programını başlattı.

Hindistan Merkez Bankası (RBI), dijital para biriminin pilot programını başlattı ve dokuz bankanın devlet tahvillerinde ikincil piyasa işlemlerinin takasında kullanmasına izin verdi.

Hindistan Merkez Bankası, e-rupi'nin belirli yerlerde ve kullanıcılarda perakende kullanım için bir ay içinde test edilecek olduğunu bildirdi.

Sınırlı sunum, Singapur'un para otoritesinin yerel dolarının dijital versiyonunun denemelerini açıklamasından bir gün sonra gündeme geldi. Çin Merkez Bankası, Euro Bölgesi, Bahamalar ve diğerleri bu alanda deneyler yaparken, diğer pek çok kişi de özel dijital para birimlerinden kaynaklanan finansal istikrar tehdidini bastırmanın yollarını araştırıyor.

RBI daha önce bir konsept notunda, "Kullanıcılara, özel kripto para birimleriyle ilişkili herhangi bir risk olmaksızın, dijital biçimde para birimiyle işlem yapma konusunda aynı deneyimi sağlayacak. Merkez bankası dijital para birimleri, sanal para birimlerinin faydalarını sağlarken, özel sanal para birimlerinin zararlı sosyal ve ekonomik sonuçlarından kaçınarak tüketicinin korunmasını da sağlayacaktır." açıklamasını yaptı.

Pilot uygulamayı ilk aşamada yürütecek bankalar Hindistan Devlet Bankası, Bank of Baroda, Union Bank of India, HDFC Bank, ICICI Bank Ltd., Kotak Mahindra Bank, Yes Bank, IDFC First Bank ve HSBC Holdings Plc'nin Hindistan birimi olacak.

"Dijital para birimleri pahalı bir zaman kaybı olabilir" uyarısı

 

Çin’in dijital parasına ABD engeli

 

Powell'dan dijital para açıklaması

 

ABD'den dijital para adımı: Biden imzaladı

 

Filipinler kendi dijital parasını çıkarıyor

 

İsrail'de dijital paraya yeşil ışık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)