Halkbank'tan tutuklama açıklaması

Halkbank, Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı

Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, İran asıllı Türk iş adamı Reza Zarrab'ın ABD'de devam eden davasıyla bağlantılı olarak
FBI tarafından New York'ta gözaltına alındı. Atilla, aynı gün hakim karşısına çıkarılarak suçlamaları okunduktan sonra tutuklanarak Manhattan'da Zarrab'ın yattığı cezaevine konuldu.

Halkbank, Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tutuklanması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, Atilla'nın 28 Mart 2017'de görev için bulunduğu
Amerika Birleşik Devletleri'nde gözaltına alındığı, ilk duruşması yapıldıktan sonra iddianame hazırlanmak üzere savcılığa süre verildiği, konuyla ilgili bankanın ve devletin ilgili birimlerince gerekli çalışmalar başlatıldığı, bilgi temin edildiğinde en kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

HALKBANK'TAN YAPILAN AÇIKLAMA

Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Hakan Atilla 28 Mart 2017'de görev için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde gözaltına alınmış, ilk duruşması yapıldıktan sonra İddianame hazırlanmak üzere savcılığa süre verilmiştir.

Konuyla ilgili olarak Bankamızca ve Devletimizin ilgili birimlerince gerekli çalışmalar başlatılmış olup, bilgi temin edildiğinde en kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Bu itibarla, Bankamızın ve yetkili makamların verdiği bilgiler dışındaki spekülatif haber ve yorumlara itibar edilmemesini kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Halkbank GM Yardımcısı ABD'de tutuklandı