Gerçek enflasyon tahminleri aşabilir

ECB'den Kazaks'a göre yeni şok olmazsa enflasyon tahminlerden yüksek gerçekleşebilir

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Martins Kazaks, korona virüs nedeniyle yeni bir şok olmaması halinde Euro Bölgesi'nde enflasyonun tahmin edilenden yüksek gerçekleşebileceğini söyledi.

Bloomberg'in haberine göre Kazaks, bölgede istikrar kazanmakta olan ekonomik toparlanma ve devam eden arz sorunlarını içeren ortamın muhtemelen tahminlerden hızlı fiyat artışlarına neden olabileceğini belirtti.

Kazaks bununla birlikte ondalık farklılıklardan bahsettiğini altını çizdi. Orta vadede ise enflasyonun ECB'nin yüzde 2 olan hedefine ulaştığını düşünmediğini kaydetti.

Kazaks ayrıca mevcut ortamda destekleyici para ve maliye politikalarını halen ihtiyaç olarak gördüğünün altını çizdi.

Mahhlouf: Aşırı yüksek enflasyon korkuları abartılı

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi ve İrlanda MB Başkanı Gabriel Makhlouf, Euro Bölgesi'nde aşırı yüksek enflasyon görülmesi korkularının şu an itibariyle abartılı olduğunu savundu.

Bununla birlikte Makhlouf, politika yapıcıların, fiyat baskılarının kalıcılığı konusunda kayda değer bir belirsizliğin bulunduğunun bilincinde olmaları gerektiğini de vurguladı.

Katıldığı bir online konferansta konuşan Makhlouf, "Euro Bölgesi'nde aşırı yüksek enflasyon korkularının şu anda abartıldığına inanıyorum ve cari fiyat baskılarının zaman içinde kaybolacak geçici faktörleri yansıttığını düşünüyorum. Ancak, fiyat baskılarının kalıcılığı konusunda kayda değer bir belirsizlik var" dedi.

Fed'den bu ay faiz artırım sinyali görülebilir

Rusya MB: Daha fazla faiz artırımını düşünebiliriz

İlk faiz artıran hangi merkez bankası olacak?

Faiz indirimi beklentisi doları yükseltiyor

Faiz artırımı 2022 sonunda