BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFaiz artırımı 2022 sonunda----

Faiz artırımı 2022 sonunda

Faiz artırımı 2022 sonunda
16 Eylül 2021 - 09:32 www.finansgundem.com

Morgan Stanley'den Kushma'ya göre Fed 2022 yılının son çeyreğinde veya 2023 başında faiz artırabilir

Morgan Stanley Investment Management'ın global sabit getirililer  yöneticisi Michael Kushma, Fed'in bu yıl varlık alımlarını azaltma  ve 2022 yılının son çeyreğinde faiz artırma yolunda olduğunu söyledi.

Yahoo Finance Live paneline katılan Kushma, enflasyondaki gelişmeleri  ve bunun Fed politikalarına etkisini değerlendirdi.

Enflasyonun bu yılın başında Fed ve piyasa katılımcılarının çoğu tarafından düşünülenin, beklenenin üzerine çıktığını belirten Kushma,  buna karşın ekonomide büyümenin yılın ikinci yarısında beklenenden  daha hızlı yavaşladığına dikkat çekti. Bunun sonucu olarak enflasyon yükselse de reel faiz oranının düştüğünü belirtti.

Toplam talebin, enflasyonun yüksek olması nedeniyle beklenenden biraz zayıf olduğunu, insanların alım yapmaktan uzak durduğunu belirten Kushma,  yüksek fiyatların insanların belirli mallara taleplerini azalttığını  vurguladı. Kushma, mal üretiminde arz darboğazlarının ise fiyatları  yukarı ittiğine işaret etti.

Açıklanan Agustos ayı enflasyon raporunun nereden bakıldığına bağlı  olarak iyi ve kötü haberler içerdiğini belirten Kushma, enflasyonun  yavaşlamasının gelecek yıl veya 2023'de enflasyonda yumuşak iniş beklentileri için iyi olduğunu ifade etti. "Diğer taraftan, enflasyon  şahinleri Kovid sonrası yeniden açılan sektörlerin çoğunda düşük enflasyon görüldüğünü, ancak çekirdek enflasyonu çok güçlü görünmeye devam ettiğini ve gerçekten yavaşlama işaretleri olmadığını, enflasyonun Fed'in olmasını istediği yere doğru gelmekte olduğunu söyleyebilirler.
Bu, Fed'in bu yıl varlık alımlarını azaltma ve 2022 yılı son çeyreğinden  veya 2023 yılı başlarında Faiz artırma yolunda olduğu anlamına geliyor"  diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)