Elit zenginler kulübünde iki yeni isim

Servetleri 100 milyar doları aşan zenginler kulübüne Google’un kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin de katıldı. 100 milyar doları aşan servete ulaşabilen dünya çapında sekiz isim bulunuyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji hisselerindeki ralli, serveti 100 milyar dolardan fazla olan kişi sayısını sekize çıkardı.
Bloomberg Billionaires Index'e göre, Google’ın kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin geçen hafta ABD'li teknoloji girişimcilerinin ağırlıkta olduğu zenginlen kulübüne giriş yaptılar. Dünyanın en zengin sekiz insanının toplam servetleri 1 trilyon doları aşıyor. Sekiz isim bu yıl servetlerine toplamda 110 milyar dolar ekledi.

Microsoft'un Kurucu Ortağı Bill Gates'in 1999'da servetini 100 milyar doların üzerine çıkarmasından bu yana Amazon.com’un Kurucusu Jeff Bezos bu servete ulaşan ilk isim olmuştu. Gates'in serveti daha sonra dot-com balonunun patlamasıyla düştü ve 2019'da unvanını geri aldı.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre korona virüs pandemisi sırasında teknolojiye olan yatırımların hızlanmasıyla Tesla’nın Kurucusu Elon Musk ve Facebook’un Kurucusu Mark Zuckerberg, geçtiğimiz yıl bu elit zenginler kulübüne katılmıştı.

ABD hisseleri Cuma günü ekonomik toparlanmaya ilişkin iyimserlikle yeni bir rekor seviyesine ulaştı. Teknoloji odaklı Nasdaq 100 Endeksi bu yıl %7'den fazla yükseldi, Google’ın çatı şirketi Alphabet son iki haftadır süren bir telif davasını kazanarak hisse senetlerini yukarı taşıdı. Page ve Brin bu yıl servetlerine 20'şer milyar dolardan fazla eklediler, yılın en büyük getirilerinden birine ulaştılar.

İşte 100 milyar dolardan fazla serveti olan o sekiz isim ve servetlerinin yılın başından bu yana değişimi: 

Toplam Serveti  2021’den bu yana değişimi
Jeff Bezos 196,6 milyar dolar 6,3 milyar dolar
Elon Musk 174,8 milyar dolar  5,1 milyar dolar
Bill Gates 144,6 milyar dolar 12,8 milyar dolar
Bernard Arnault 131,8 milyar dolar  17,4 milyar dolar
Mark Zuckerberg 118,1 milyar dolar 14,6 milyar dolar
Larry Page 103,6 milyar dolar 21,2 milyar dolar
Warren Buffett 100,7 milyar dolar 13,1 milyar dolar
Sergey Brin 100,2 milyar dolar 20,4 milyar dolar

Küresel borsalardaki boğa piyasasının ömrü ne kadar?

 

HSBC yolsuzluk davasında anlaşma sağlandı

 

Banka hisseleri bilanço sezonunu bekliyor