Dışkıda korona virüs tespit edildi

ABD’de yapılan bir araştırma, bilim insanları tarafından “uzun Covid-19” olarak da bilinen ve aylarca süren semptomlarla ilgili yeni bilgileri ortaya çıkardı. Bilim insanları dışkıda Kovid virüsü tespit etti.

Kovid semptomları ile insan dışkısı arasındaki bağ ile ilgili bu zamana kadar yapılmış en kapsamlı araştırma ABD’de Stanford Üniversitesi’nde gerçekleşti. Virüsü atlatan kişilerin dışkılarında aylar sonra bile korona virüs bulunduğunu tespit eden uzmanlar, koronanın doğrudan gastrointestinal kanalı etkilediği ve orada gizlendiğini ortaya çıkardı.

California’daki Stanford Üniversitesi’nde yapılan araştırmada Kovid hastalarının yarısının hastalık bulaştıktan sonraki bir hafta boyunca dışkılarında virüs tespit edildiği bildirildi. Aynı hasta grubundaki hastaların dışkıları 7 ay sonra incelendiğinde ise sadece yüzde 4’ünün dışkısında korona bulundu.

Araştırmayı yürüten bilim insanlarından Ami Bhatt, “Bu sonuçlar, vücuttaki bazı bölgelerin uzun Kovid-19 için önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Vücutta kalan virüs, doğrudan hücreleri ve dokuları işgal edebilir veya bağışıklık sistemine zarar veren proteinleri üretebilir” diye konuştu.

Brezilya'da Kovid vakaları azaldı

Kovid-19'da son durum: 17 ölüm, 3 bin 268 yeni vaka

ABD'de Kovid-19: Can kaybı 988 bini aştı

Japonya, Kovid-19 salgınında yeni safhaya girdi

Çin'de Kovid-19: 24 bini aşkın vaka tespit edildi

DSÖ: Afrika'da Kovid-19 vakalarının artışı azaldı