BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrezilya'da Kovid vakaları azaldı----

Brezilya'da Kovid vakaları azaldı

Brezilya'da Kovid vakaları azaldı
18 Nisan 2022 - 09:15 www.finansgundem.com

Brezilya Sağlık Bakanı Marcelo Queiroga, korona sebebiyle Şubat 2020'de ilan edilen sağlık alanındaki acil durumun, virüs kaynaklı ölüm ve vaka sayılarındaki düşüş sebebiyle yakın zamanda kaldırılacağını duyurdu.

Brezilya Sağlık Bakanı Marcelo Queiroga, "Epidemiyolojik durumdaki iyileşme, nüfusun aşılanmasındaki geniş kapsam ve sağlık sistemindeki bakım kapasitesi sayesinde bugün sağlık alanındaki acil durumun sona erdiğini söyleyebiliriz. Önümüzdeki birkaç gün içinde bu kararı düzenleyen hüküm yayınlanacak" dedi.

Bu durumun, salgının bittiği anlamına gelmediğini söyleyen Queiroga, "Virüs ile yaşamaya devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığı, Brezilyalıların sağlığını garanti altına almak için gerekli tüm önlemleri almaya hazır." ifadelerini kullandı. Queiroga, nüfusu 212 milyonu aşan Brezilya'da nüfusun yüzde 73'ünün aşı takvimini tamamladığını ve 71 milyon kişiye de hatırlatma dozu yapıldığını belirtti.

Brezilya'da sağlık alanındaki acil durumun kaldırılması, salgının sona erdirilmesini isteyen ve salgına karşı mücadele konusunda çok eleştirilen Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun da talepleri arasında bulunuyordu.

30 milyonu aşkın kişiye virüs bulaştı

Kovid salgınından en çok etkilenen ülkelerden Brezilya'da, sağlık alanında acil durum, aşıların acil kullanımı ve ihalesiz ilaç alımı gibi salgına karşı hızlı önlemler alınması amacıyla 3 Şubat 2020'de ilan edilmişti. ABD'nin ardından en çok korona kaynaklı ölümün görüldüğü Brezilya'da bugüne kadar 661 binden fazla kişi virüs yüzünden hayatını kaybetti ve virüs ülkede 30 milyonu aşkın kişiye bulaştı.

Brezilya'da kamu borcunun artması bekleniyor

AB Brezilya seçimlerinde "gözlemci" olmaya çağrıldı

Brezilya'da ticaret beklentilerin altında fazla verd

Brezilya'daki şiddetli yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 15'e yükseldi

Brezilya Devlet Başkanı hastaneye kaldırıldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)