Deutsche Bank’ı kredi birimi kurtaracak mı?

Mali bilançolardaki olumsuz seyir nedeniyle yeniden yapılanma sürecine giren Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank kredi biriminde ikinci çeyrekte %40 artış elde etmeye hazırlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son yıllarda sürekli olumsuz mali bilançoları ile gündeme gelen Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank, bu gidişatın önüne geçebilmek amacı ile yapısal değişiklik kararı almıştı. Kredi ticareti birimini yatırım bankacılığı ile birleştirmeyi içeren yeniden yapılanma planı ilk meyvelerini vermeye başlıyor.

Deutsche Bank, 2020'nin ilk üç ayında düşüş gösteren kredi ticareti alanında ikinci çeyrek için %40'lık bir artış kaydetmeye hazırlanıyor. Kovid-19 krizinin etkileri hissedilirken, toplam kayıp bildirmesi beklenen Alman bankası için kredi birimi hayati bir anlam taşıyor.

Financial News’in haberine göre Deutsche Bank’ın küresel kredi ticareti birimi, bu yılın ikinci çeyreğinde yaklaşık 650 milyon euro gelir elde etmeye hazırlanıyor. 2020'nin ilk üç ayında yatırım bankacılığı sektöründe mücadele ederken, yaklaşık 470 milyon euro kredi geliri elde eden banka için ikinci çeyrek beklentileri kredi ticaretinde %40'lık bir artışı gösteriyor.

Deutsche Bank geçen yılın Temmuz ayında kurumsal bankacılık ve yatırım bankacılığı biriminde yapılan ve banka genelinde yaklaşık 18 bin iş kaybına yol açacak dev bir yenilenme sürecinden geçiyor. Kredi ticareti birimi ise bu süreç sonrasında sabit gelirlerine giderek daha fazla güvenen banka için temel bir iş alanı.

Analistin tahminlerine göre, kovid-19 salgınının etkisiyle kredi alım satım gelirlerindeki canlanma ikinci çeyrekte 485 milyon euroluk bir zarar açıklaması beklenen banka bütçesinde önemli bir rol oynayacak. Bankanın Finans Birimi Baş Yetkilisi James von Moltke, Deutsche’nin üç aylık süre içerisinde 800 milyon euroluk bir kaynağı kredi kaybına ayıracağını açıkladı. İlk çeyrek için bu miktar 506 milyon euroydu.

Kredi alım satım gelirlerindeki artışa rağmen, analistler Deutsche'nin sabit gelir ve para birimleri bölümünün yıllık bazda nispeten mütevazı %11'lik bir artışla 1,4 milyar euroluk kazanç bildirmesi bekleniyor. İlk çeyrekte bankanın makro ticaret birimleri yükselerek güçlü bir sabit gelir kazancı sağlarken kredi ticareti biriminde düşüş yaşanmıştı.

Deutsche Bank’ın kredi ticareti birimi geleneksel olarak bankanın büyük gelir kaynağı olarak bilinir. Analistler geçtiğimiz yılın 5,5 milyar euroluk sabit gelirlerinin yaklaşık yarısının kredi ticareti biriminden elde edildiğini belirtiyor. Alman bankasının sabit gelir birimi şu anda yatırım bankacılığı birimiyle birleşmiş durumda ve bu iki birim 2019’daki kazançların %80’ine işaret ediyor.

'Şüpheli işlemleri' nedeniyle Deutsche Bank'a ağır para cezası

 

Deutsche Bank tasarruf miktarını artırıyor

 

Dünya ekonomisi küçüldü, zenginlerin serveti 74 trilyon dolara yükseldi