Credit Suisse: Dolar, TCMB faiz kararını bekliyor

Credit Suisse değerlendirmesinde Dolar/TL'de hareketi TCMB'nin gelecek hafta yapılacak PPK toplantısında alınacak faiz kararının belirleyeceği belirtildi.

Credit Suisse tarafından hazırlanan raporda, kısa vadede dolar/TL'nin işlem bandının 7,90-8,50 ile geniş olacağı belirtildi. 19 Kasımda açıklanacak TCMB kararının yönü belirlemesinin beklendiği vurgulandı.

Credit Suisse, gelecek hafta TCMB'den kayda değer bir faiz artırımı ihtimalinin paritede geçen hafta görülen rekor seviyelerin tekrarını engellemesinin beklendiğini belirtirken, "Bununla birlikte aşağı yönlü hareket de yatırımcıların ekonomi politikalarında piyasa dostu değişim beklediği ortamda muhtemelen sınırlı kalır" yorumu yaptı.

Raporda, yatırımcıların halihazırda TCMB'den gelecek haftaki toplantıda tüm faiz altyapısında büyük miktarlı artırım bekledikleri kaydedildi. "Bu faiz koridorunun üst bandında 400-500 baz puan bir artırım olabilir (%19-20 civarında bir seviye). Eğer bu doğrulanırsa yatırımcılar gelecek haftaki toplantıdan daha az keskin (örneğin 200 baz puan) bir artırımı yetersiz bulabilirler. Bu senaryo halinde dolar/TL'de ilk etapta %2-3 artış ile 8,35 seviyeleri, sonrasında yeni zirveler görülebilir" denildi.

Kuruluş, 500 baz puan ya da üzerinde bir faiz artırımı halinde ise paritenin öncelikle 22 Ekim TCMB toplantısı öncesindeki 7,78 seviyelerine inebileceğini öngördü. "Bu şartlar altında yatırımcılar TL'nin cari açıkta ve enflasyonda kayda değer iyileşme için yeterli reel faizi verdiğini düşünerek TL'de alımı değerlendirebilirler. Bir başka deyişle 500 baz puan civarında faiz artırımı 2018 Eylül ayında yapılan faiz artırımı sonrasındaki olumlu TL dinamiklerinin tekrarını getirebilir" ifadelerini kullandı.

Fitch: TCMB'nin 19 Kasım'da alacağı karar ön işaret olacak

Ağbal: MB’nin temel amacı fiyat istikrarı