Bankalar ayakta kalmak için bir araya geliyor

İngiltere’nin ilk ortak banka şubeleri, bu yıl bahar aylarında açılacak. Bankacılık merkezleri, karantina önlemleri kaldırılırken nisan ayında hizmete girecek. Merkezler bankalar ve Posta Merkezi tarafından paylaşılacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin ilk paylaşımlı banka şubeleri, kapılarını bu yıl bahar aylarında müşterilere açacak. Banka şubelerinin kitlesel olarak kapatılması birçok şehri ve kasabayı gerekli bankacılık hizmetlerinden mahrum bıraktı. Uzmanlar birçok banka tarafından paylaşılacak olan bu şubelerin, uygulamadan en ağır darbeyi alan bölgelerdeki müşteriler ve küçük işletmeler için faydalı olmasını umuyor.

Bankalar İngiltere Posta Merkezi tarafından yürütülen vezne hizmetleri sunacak. Burada herhangi bir bankanın müşterisi faturalarını ödeyebilecek ya da para çekebilecek. Küçük işletmelerin para çekebileceği self-servis makinalar da olacak. Önde gelen bankalar ise, toplantı odalarında yüz yüze görüşme yapabilmek için dönüşümlü bir sistem uygulayacak. Yeni merkezlerin ilk üçü Ampthill, Cambuslang ve Rochford’da açılacak.

Yeni merkezlerin konumu, ve açılış saatleriyle ilgili detayların mart ayı sonunda paylaşılması bekleniyor. Merkezler ise, nisan ayında korona virüs önlemlerinin gevşetilmesiyle birlikte açılacak. Konumlar İngiltere’nin nakit sorununa bir çözüm bulmak için başlatılmış olan, Community Access to Cash Pilots isimli girişim tarafından seçildi.

This Is Money’nin haberine göre, Milyonlarca insanın halen nakde ihtiyacı var. Ancak 432 şube ve 3,000 ücretsiz nakit çekme makinası, geçtiğimiz yılın başından bu yana kapatıldı. Aynı zamanda korona virüsle ilgili korkular devam ederken, giderek artan sayıda dükkan, hijyen sebebiyle nakit kabul etmiyor.

Community Access to Cash Pilots’ın Başkanı Natalie Ceeney, “nakdi sürdürülebilir kılmak için birlikte çalışmamız gerektiği giderek daha fazla görünür hale geliyor” dedi. Açıklamasının devamında, “son aylarda insanların nakde ulaşabilmeleri için yeni yöntemler bulma çabasındayız” ifadesini kullanan Ceeney, “aksiyon almazsak nakit altyapımız çökecek, banka şubeleri ve ATM’ler kapanacak” uyarısında bulundu.

Deneme süreci eylül ayına kadar sürecek. Bu dönemden sonra daha kapsamlı olarak hizmet vermeye başlayacaklar. İngiltere Maliye Bakanlığı da geçtiğimiz yıl nakit koruması için yeni yasaların geçeceğine yönelik söz vermişti. Anca k bankalarala düzenli görüşülmesine rağmen henüz harekete geçilmedi.

Büyük şirketlerden Bitcoin duyuruları gelebilir

 

Garanti BBVA'dan müşterilerine başka bankalardaki hesaplarını tek ekranda görüntüleme imkanı

 

Kripto paralara aktarılan sermaye rekor kırdı