Aksigorta’nın karındaki büyük düşüşün nedeni

Bankalar başta olmak üzere finans kurumları pandemi sürecinde karlarını artırmaya devam ederken Aksigorta’nın karında yüzde 45 gibi oldukça yüksek oranda düşüş yaşandı!

FİNANSGUNDEM.COM

Türkiye’nin önemli sigorta şirketlerinden biri olan Aksigorta’nın bilançosunda olağanüstü sonuçları ortaya çıktı. Şirketin net karı 2021 yılının 2. çeyreğinde yaklaşık 93 milyon lira olarak gerçekleşti.

Net kar geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre yüzde 45'lik bir düşüş yaşandı. Analist notlarına göre şirket yetkilileri, net hasar prim oranının beklenmedik bir şekilde artmasının nedeniyle net karın yılın ikinci çeyreğinde düştüğünü ifade etti. Net hasar prim oranı yılın ikinci çeyreğinde 23 puan yükselerek yüzde 78 seviyesinde oluştu. Şirket yetkilileri bu sonuçların olağanüstü olduğunu belirterek ilerleyen dönemlerde net kardaki düşüşün azalacağına inanıyor.

Bu arada, ikinci çeyrekte prim üretimi geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre yüzde 38 yükseldi. Bu kapsamda prim üretim miktarı 1.42 milyar TL oldu.

Kurlardaki oynaklık, doğal afetler, kişisel harcamalardaki düşüş, ekonomik sıkıntılar nedeniyle prim üretimindeki yükseliş sınırlı olması 2021 yılının risklerin oluşturuyor.

Bankaların açıklanan 2021 yılı ikinci çeyrek bilançoları

Getiri şampiyonları belirlendi

Masak’a 177 bin şüpheli işlem bildirildi!