Akbank için büyük ayıp, Türk halkına saygısızlık

Büyük felaketin yaralarını sarmak için tüm dünyanın yardım seferberliği başlattığı bu günlerde Suzan Sabancı Dinçer’in sosyal medyada paylaştığı alem fotoğrafları büyük tepki topladı.

Kahramanmaraş merkezli iki depremde büyük bir felaket yaşadık. 31 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. 100 binden fazla yaralımız var. Sadece Türk halkı değil tüm dünya yardım seferberliği başlattı. İş adamları bölgeye yardım yağdırıyor. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ise alem yapıyor.

Bugünkü köşesinde Suzan Sabancı Dinçer’in ‘eller havaya’ fotoğrafını paylaşan Sabah yazarı Dilek Güngör, “Büyük ayıp… Büyük sorumsuzluk… Büyük duyarsızlık…” diye yazdı.

Güngör bu fotoğrafa sosyal medyada gezinirken İzzet Çapa'nın paylaşımında rastlamış. “Önce algılayamadım, tekrar tekrar baktım. Hakikaten kendisi… Akbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı… Florida'dan parti fotoğrafı paylaşmış… Eller havada, pek de eğleniyor. Yazıp yazmamayı düşündüm. Hatta yalanlama, açıklama filan bekledim. Ama belli ki, kamuoyu tepkisi de umurlarında değil…” diye yazan Güngör haklı olarak eleştirilerine devam ediyor. "Ne denir bilemiyorum, söyleyecek bir kelime de bulamıyorum. Pes. Suzan Hanım, kendi bankasının personelinin cenazeleri defnedilirken, Sabancı Holding, depremde hayatını kaybeden çalışanları için başsağlığı ilanı verirken, böyle bir fotoğrafı sosyal medya hesabına koyuyor.”

Akbank, İş Bankası’nı takip edecek

 

BİST'in devre kestiği günde Akbank'ın hisse satışı haberi dikkat çekti