BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBİST'in devre kestiği günde Akbank'ın hisse satışı haberi dikkat çekti----

BİST'in devre kestiği günde Akbank'ın hisse satışı haberi dikkat çekti

BİST'in devre kestiği günde Akbank'ın hisse satışı haberi dikkat çekti
13 Eylül 2022 - 21:23 www.finansgundem.com

BIST 100’ün yüzde 5’i aşan düşüşle devre kestiği günde son dönemde yükselişi ile dikkat çeken bankacılık endeksi de sert gerilerken, Akbank’a ilişkin hisse satışı haberi dikkat çekti.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na Akbank tarafından gerçekleştirilen pay alım satım bildirimine göre; Akbank T.A.Ş. Mensupları Tekaüt Sandığı Vakfı’nca, 13 Eylül 2022 tarihinde Akbank payları ile ilgili olarak 18,9473-18,9473 TL fiyat aralığından 8 milyon TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirildi. Bu işlemle birlikte vakfın, Akbank sermayesindeki payları 13 Eylül 2022 tarihi itibariyle yüzde 0,223’ten yüzde 0,070’e geriledi.

BİST'TE 24 ŞUBAT'TAN BERİ EN SERT DÜŞÜŞ

2022 yılında dünya borsalarından pozitif ayrışan ve temmuz ayından itibaren bankacılık endeksindeki belirgin performansla dikkat çeken BIST’te, savaşın başladığı 24 Şubat’tan beri en sert düşüş görüldü. BIST 100 Endeksi günü yüzde 6,1 kayıpla sonlandırırken, BIST Bankacılık Endeksi de yüzde 7,5 değer kaybı yaşadı. Düşüşlerde yüzde 10’luk gerileme ile Akbank ve İş Bankası, ayrıca yüzde 8,7’lik gerileme ile Erdemir öne çıktı.

BIST Bankacılık Endeksi’nde 12 Eylül Pazartesi günkü kapanışa değin, 14 Temmuz’dan itibaren yüzde 150’nin üzerinde yükseliş görülmüş ve endeks 1931 puan seviyesinden 4844 puan seviyesine yükselmişti. Aynı dönemde BIST 100’de yüzde 53 yükselişle 2382 puandan 3649 puana erişmişti.

"HİSSE SATIŞININ DEVRE KESİLEN BİR GÜNDE GERÇEKLEŞMESİ DİKKAT ÇEKİCİ"

Bloomberg'de yer alan habere göre, görüşüne başvurulan piyasa uzmanları konuya ilişkin yaptıkları değerlendirmede, Akbank’a ilişkin hisse satışının borsada düşüşlerle devre kesilen bir günde gerçekleşmesi nedeniyle dikkat çektiğini vurguladı. Benzer hamlelerin hisse fiyatlarının makul görüldüğü süreçlerde gerçekleşebildiğini belirten uzmanlar, bankacılık endeksinin ve banka hisselerinin yaz ortasından beri sergilediği performans kadar bugünkü düşüşe benzer durumlarda da dikkat çekmesinin son derece doğal olduğunu belirttiler.

Uzmanlar ayrıca BIST’in belirgin bir zamana yayılan yukarı yönünün sağlıklı düzeltmelere ihtiyacı olduğunun ve bugünkü düşüşün ardından izlenecek seyrin niteliğinin öneminin altını çizdiler.

Borsada satışlar derinleşti

 

Borsa İstanbul'da devre kesici uygulandı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Suna14 Eylül 2022 20:24

    Bankanin bu kadar etmedigini Iyi bilen yoneticler, yuksek fiyattan kucuk yatirimciya hisse satmis oluyor ? Sasirdikmi bu harekete ? Peki ismi gecen bankaya sasirdikmi?