BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank, İş Bankası’nı takip edecek----

Akbank, İş Bankası’nı takip edecek

Akbank, İş Bankası’nı takip edecek
19 Ocak 2023 - 09:13 www.finansgundem.com

2022 yılı 9 aylık bilançolarında kâr rakamlarını 40 milyar seviyesine yükselten bankaların son çeyrek bilançoları bekleniyor. Gedik Yatırım’ın 4. çeyrek beklentisi ise şöyle;

Bankacılık sektöründe İş Bankası ve Akbank liderliğinde makul sonuçlar bekliyoruz. Son dönemdeki TL ticari kredilerdeki fiyatlandırma/büyüme sınırlamaları ve TL mevduat payı düzenlemeleriyle bankaların çekirdek marj yaratma konusunda hareket alanı kısıtlanmış olsa da, yüksek TÜFE endeksli tahvil portföyü getirileri ve düşen swap maliyetleri sayesinde net faiz marjlarının güçlü kalmasını ve çeyreksel bazda 89 baz puan genişlemesini bekliyoruz.

Öte yandan, ücret gelirlerindeki güçlü büyümenin bu çeyrekte ortalama %21 ile devam etmesini, operasyonel giderlerinse ortalama %32 artmasını beklemekteyiz. Aynı zamanda 2023'e ihtiyatlı girmek için karşılıkların bir önceki çeyreğe göre ortalama %16 artırılmış olduğunu tahmin ediyoruz.

Spesifik olarak bakacak olursak, Yapıkredi'nin bu çeyrekteki güçlü TÜFE endeksli tahvil portföy getirilerinin sektöre göre yüksek olan operasyonel giderleri ile provizyon giderlerini dengelemesini ve Yapıkredi'nin çeyreksel bazda %2 gibi hafif bir düşüşle yatay bir çeyrek geçirmesini bekliyoruz.

Diğer taraftan, İş Bankası'nın muhasebe politikası nedeniyle tahvil getirilerinin bu çeyrekte yatay seyretmesine karşın, güçlü iştirak gelirleri ve normalize olmuş kredi risk maliyeti sayesinde net karda çeyreksel bazda %29 büyüme ile rakiplerinden ayrışmasını bekliyoruz. Ayrıca güçlü TÜFE endeksli tahvil getirileri ile Akbank'ın %21'lik çeyreklik büyüme ile İş Bankası'nı takip etmesini bekliyoruz.

İşBankası ve Vakıfbank'dan 1 milyar dolarlık kredi

 

Akbank'tan sendikasyon kredisi açıklaması

 

Akbank'tan 9 ayda ekonomiye 690 milyar TL destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)