ABD’liler salgına rağmen sahillere akın etti

Pek çok ABD’li güneşin tadını çıkarmak, balık tutmak ve yürüyüş yapmak için hafta sonu tatilinde sahillere akın etti. Ancak zaman zaman bazılarının yüzünde görülen maskeler, dünyanın hâlâ Kovid-19 salgınıyla savaştığını hatırlatmaya yetti.

Genellikle Amerika  Birleşik Devletleri’nde yaz sezonunun başladığını gösteren gün, Ulusal Anma Günü. Bugünün münasebetiyle, ülkede bayraklar açılır ve ABD savaşlarında hayatını kaybeden askerleri anmak için şehitliklerde törenler düzenlenir.

Kısıtlamaların gevşetilip ABD’lilerin sahillere akın etmesiyle, Kovid-19 kaynaklı ölü sayısının önümüzdeki bir kaç gün hatta saatler içinde yüz bini bulacağı tahmin ediliyor.

New York Times’tan çarpıcı liste

New York Times gazetesi, korona virüs salgınına kurban gitmiş binlerce kişinin isimlerini ve öykülerini ilk sayfasına taşırken salgında hayatını kaybedenleri hatırlatmak istedi.

ABD genelinde 50 eyalet, korona virüs salgınına karşı uygulamaya konulan kısıtlamaları aşamalı bir şekilde hafifletirken, Illinois ve  New York gibi eyaletler restoran ve kuaför salonlarını kapalı tutmaya devam ediyor. Ancak güney eyaletlerin çoğunda mağaza sahipleri belirli kapasite şartıyla kapılarını hizmete açtı.

Reuters tarafından derlenen bir istatistiğe göre; Alabama, Arkansas ve Minnesota da dahil olmak üzere 11 eyalet rekor sayıda yeni tip korona virüs (Kovid-19) vakası kaydederken vaka sayısında ki artışın tedavi görenlerin çoğalmasına mı yoksa ikinci bir salgın dalgasına mı bağlı olduğunu belirtmedi. ABD’de vaka sayısı 1.6 milyonun üzerine çıkarak dünyanın en çok vaka yaşandığı  ülke oldu. 

Cumartesi günü, Maryland eyaletinin Ocean City sahil bölgesinde yürüyüşe çıkan çoğu insanın yok denilecek kadar az maske taktığı görüldü. Aynı durum diğer sahil bölgelerinde de izlendi.

Öne çıkan bu gelişmelerin yanı sıra, küçük gruplar halindeki pek çok insanın sosyal mesafeye dikkat etmesi ve sahilde plaj oyunlarından uzak durması gözden kaçmadı.

Florida'nın Daytora Beach beldesinde yaşayan Bruce Clark'ın bu konu hakkında ki yorumu şöyle: “Kişisel olarak bu durum hakkında bir endişe duyduğumdan emin değilim. Ama endişelenen kişilere evde kalmalarını öneriyorum. Ben dışarı çıkmayı seviyorum" demek oldu.

Trump: Putin seçimleri kazanmamı istemiyor

İngiliz basınından Başbakan Johnson'a danışman tepkisi

Rusya'da ölüm oranı neden düşük?