Ana SayfaPara PiyasaRamazan ayında öne çıkan hisseler---

Ramazan ayında öne çıkan hisseler

1 / 12
Ramazan ayında öne çıkan hisseler
24 Haziran 2014 - 08:02 www.finansgundem.com

28 Haziran’da başlayacak Ramazan ayına yaklaşık bir aylık bir süre kaldı. Ramazan öncesinde borsada gıda ve perakende gıda şirketlerinde beklenti artıyor. Buradan yola çıkarak Ekonomist dergisinden Talip Yılmaz son beş yılın Ramazan ayının bir ay öncesinde endeksin üzerinde performans sergileyen gıda ve perakende gıda şirketlerini araştırdı. Bu çalışmaya göre Migros, Bim, CCİ, Kerevitaş, Pınar Et-Un, Ülker öne çıkıyor.

İşte Yılmaz'ın hazırladığı haber;

Piyasalar, yurtdışında yaşanan gelişmelerin rüzgarıyla hareket etmeyi sürdürüyor. Öncelikle gündem konusu Avrupa Merkez Bankası’nın(ECB) parasal genişleme ve faiz indirimi yönünde piyasaların beklentisinin de üzerinde gelişen kararları. Türkiye gibi yurtdışı fonlama ihtiyacı olan gelişmekte olan ülkelere kaynak girişini artırabilecek kararlar sonrasında borsa endeksi 80.000 üstünü en son 30 Ekim 2013’te seans içinde görmüştü.

Borsanın yukarı performansında, gelen not düşüşü haberlerine rağmen, faizlerdeki düşüşü haberlerine rağmen, faizlerdeki düşüşün etkisiyle bankacılık hisseleri etkili oldu. Yine holding hisselerine gelen alımlar da dikkat çekti. Zaten geçen ay yabancı alımlarına bakıldığında ilk beşte beş banka, İş Bankası, Halkbank, Garanti, Vakıfbank ve Akbank toplamda 503 milyon dolarlık alımla dikkat çekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster