BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKuyumcuları kazançları memnun etmiyor----

Kuyumcuları kazançları memnun etmiyor

Kuyumcuları kazançları memnun etmiyor
29 Ağustos 2014 - 06:57 www.finansgundem.com

Ağustos ayında Cumhuriyet altını üretimi, bir önceki aya göre 8 kat artarken, bu çıkış satışlara yansımadı

Darphane’nin Cumhuriyet altını üretiminin, ağustos ayında yaklaşık 8 kat arttığı belirtilirken, bu durum, kuyumcuların yüzünü güldürmeye yetmedi. Temmuz ayında 111 bin 855 adet Cumhuriyet ve ziynet altını üreten darphane, ağustos ayında bu rakamı 8 kat artırdı ve yaklaşık 887 bin adede ulaştı. Ancak üretimde dip seviyelerin yaşandığı Temmuzun ardından, ağustosta böyle bir artış yaşanması, kuyumcu esnafını pek de memnun etmedi. Nitekim Ramazan sonrası düğünler için hazırlıklarda ve buna bağlı olarak altın tüketiminde artış bekleyen kuyumcu esnafı, bunun gerçekleşmemesi nedeniyle umduğunu bulamadı. Özellikle Kapalıçarşı esnafı, altın yatırımcısının hala tatilde olduğunu düşünürken, satışlarda asıl artış beklentisi eylül ve ekim aylarında yoğunlaşıyor.

Büyük sıçrama değil!

​İstanbul Kuyumcular Odası Başkan Vekili Sarp Tarhanacı, geçen yılla kıyaslandığında yüzde 50 azalan üretimin, kuyumcuyu zorlamaya devam ettiğini, bununla birlikte satışların yüz güldürmekten uzak olduğunu söyledi. Darphane çalışanlarının izinleri, Ramazan ve ertelenen düğünlerin üretimi düşürmüş olabileceğini düşündüklerini belirten Tarhanacı, “Şimdiyse tatiller, Ramazan ertesi düğünler gibi etkenlerle bir dönemsel fiziki artıştan söz edebiliriz. Ama temmuz zaten öyle dip seviyeydi ki, bunun 8 kat artması da memnuniyet verici olamıyor. Yani sadece dipten bir artış olduğu için büyük gibi” ifadesini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)