BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​Avrupa hisseleri günü düşüşle kapadı----

​Avrupa hisseleri günü düşüşle kapadı

​Avrupa hisseleri günü düşüşle kapadı
10 Mart 2014 - 20:18 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri Ocak ayından beri ilk haftalık gerilemeden sonra düştü

Avrupa hisseleri, Ukrayna'da yükselen tansiyon ve Çin'in ihracatındaki gerilemenin madencilik hisselerinde satışa sebep olmasıyla Ocak ayından bu yana ilk haftalık gerilemeden sonra düşüşle kapandı.

Aurubis AG ve Fresnillo Plc, meta üreticilerindeki gerilemeyle yüzde 3.4'ün üstünde değer kaybettiler. Iliad SA 2004'teki ilk halka arzından beri en yüksek seviyeye çıkarken, Rolls-Royce Holdings Plcs yüzde 1.7 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 kayıpla Londra'da 331.4 puandan kapandı. Gösterge endeks, şirket karlarının hayal kırıklığına uğratması ve Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin tırmanacağı endişeleriyle geçen hafta yüzde 1.5 geri adım attı.

"Ukrayna'daki problemler hemen bitmeyecek ve dolayısıyla yatırımcılar endişeliler," diyen Paris merkezli Ofi Gestion Privee'nin yetkilisi Jacques Porta, "Bir noktada çözüm olacak ama bu olana kadar piyasalarda muhtemelen çok daha fazla volatilite göreceğiz. Çin ihracat verileri kötü haberdi, bu yüzde Avrupalı madencilik hisseleri düştü," şeklinde görüş bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)