BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında baş döndüren hareket----

Altında baş döndüren hareket

Altında baş döndüren hareket
25 Nisan 2014 - 07:45 www.finansgundem.com

Altın Ukrayna ordusunun iki şehre operasyon yapmasının ardından birden yükseldi

ABD ekonomisindeki toparlanma ve küresel altın talebinin düşmesiyle altın fiyatları dün öğlen uluslararası piyasalarda 1269 dolarla 10 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Ancak akşam saatlerine doğru Ukrayna ordusunun iki şehre operasyon yapmasının ardından Rusya'dan karşı operasyonu işaret eden açıklamalarla gerginlik tırmandı ve altın fiyatları yeniden 1298 dolara kadar yükseldi.

Son haftalarda Rusya-Ukrayna gerginliği ve ABD ekonomisinde yaşanan gelişmelere odaklanan altın fiyatlarında büyük dalgalanma yaşanıyor. Bugün altın fiyatları uluslararası piyasalarda 30 dolarlık bir aralıkta saatler içinde dalgalandı.

Uluslararası piyasalarda altın fiyatları ons başına bugün öğleden sonra 1269 dolara kadar düşerek son 2,5 ayın en düşük seviyesini gördü. Altın fiyatlarındaki kayıp günlük yüzde 1'i aşarken yurtiçi piyasalarda da spot gram altın 87 liraya kadar geriledi.

Ancak akşam saatlerine doğru Ukrayna ordusunun iki şehre operasyon yapmasının ardından Rusya'dan karşı operasyonu işaret eden açıklamalarla gerginlik tırmandı ve altın fiyatları yeniden 1298 dolara kadar yükseldi. Sadece saatler içinde altındaki yüzde 1'lik günlük kayıp yüzde 0,7'lik kazanca dönüştü. Yurtiçinde spot altının gramı da 88,7 liraya yükseldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)