BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın paraşütsüz düşecek mi?----

Altın paraşütsüz düşecek mi?

Altın paraşütsüz düşecek mi?
26 Şubat 2013 - 08:01 www.finansgundem.com

Altında son tango... FED'in para basmayı yavaşlatacağını açıklamasıyla altın hızlı düştü

Son 13 yılın getiri rekortmeni altın, zor günler yaşıyor. Geçen hafta başlayan düşüş, parasını altına yatıranları tedirgin etti. Akşam'dan Esin Gedik'in haberine göre, piyasada yanıt bekleyen iki soru var. Birincisi, altın neden düşüyor, ikincisi bu düşüş sürecek mi? Önce geniş kesimleri yakından ilgilendiren sorunun yanıtını verelim. Uzmanlar "Artık altının devri kapandı, düşecek ve yükselmesi, eski kârlı günlerine dönmesi uzun zaman alacak" diyor.
DÜŞÜŞÜN nedeni Avrupa ve ABD ekonomisinden gelen pozitif işaretler ve merkez bankalarının artık para basmayacağı sinyali vermesi. Uzmanlar "Artık altın döviz yerine kullanılmayacak, dolar güçlenecek" diyorlar.
ZENGİNLER ALTIN SATTI
ALTININ hızlı düşüşünde 'burunları iyi koku alan' ünlü yatırımcılar da vardı. Soros altın portföyünü 'hafifleten' isimler arasında. 'Yatırım gurusu' Rogers da altında düşüşün süreceğini öngörüyor. Dr. Kıyamet lakaplı Faber ise "Altında bir düzeltme döneminden geçtiğimizi düşünüyorum" diyor.
GRAMDA YÜKSELİŞ ZOR
MEHMET Ali Yıldırımtürk: Vadeli Piyasalar Uzmanı: Altın fiyatları 1600-1700 seviyelerinden 1550'ye kadar düştü, hatta ben bu seviyeler kırılırsa 1520'ye kadar gerileyebileceğini düşünüyorum. Bunu FED'in şubat ayı toplantısında alacağı kararlar belirleyecek. İç piyasada da altının gramı en fazla 93 TL seviyesinde olur diye düşünüyorum. Artık yatırımcılar likiditeye dönme kararı verdi sadece altın değil diğer metallerde de düşüş yaşanıyor. Bu nedenle aşağı doğru seyir devam edecek. İç piyasada doların 1.8000 TL'de yatay kalması şartıyla 24 ayar altının gramı 87-93 TL aralığında dalgalanabilir. Aslında yatırımcıların al-sat yapması için olumlu bir ortam oluştu.
Altın balonunun sonuna yaklaşıldı
KAANSarıaydın/FED Securities CEO'su: Merkez bankaları para basmayacak, parasal genişlemenin sonuna gelindi. Böylece artık paranın alternatif kalmayacak, altında oluşan balonda sona erecek. Öte yandan altının teknik bir olayı da var; son 13 yıl arka arkaya yükseldi. Bir şey belirli bir süre yükselir sonra da düşer. Kısaca artık altının üstünde demoklesin kılıcı var.
1.520 kırılırsa düşüş hızlanır
ASLI Şahin/Denizbank Altın Trader: Altın'da artık 1600'lü seviyeler kırıldı, Zaten yatırımcıların hisse senetlerine yöneldiği görülüyor. Geçen hafta Kapalıçarşı'da ciddi bir hareket gözlemledik. Aslında bu talep artışı daha hızlı bir düşüşün önüne geçti. Önümüzdeki günlerde altının seyrini Fed toplantısından gelecek kararlar belirleyecek. Ciddi bir yükseliş beklemiyorum ama 1520 direnç noktası kırılırsa düşüş devam eder.
Takı amaçlı altın satışında artış var
ATASAY Yönetim Kurulu Üyesi Atasay Kamer: Altında iki türlü alım yapan tüketici grubu vardır. Birinci grup altını yatırım amaçlı alanlardır. Bunlar genellikle gram veya külçe altın alırlar. İkinci grup müşteriler ise takı amaçlı alanlardır. İkinci grup, fiyat düştüğünde takı amaçlı altın alırlar. Altın fiyatlarında son yılların en büyük düşüşü yaşandığı için takı amaçlı altın satışlarında büyük bir hareketlilik var.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zulkarneyn26 Şubat 2013 08:07

    Eski haberleri okuyunca yapılan yorumların ne kadar fos olduğu gözüküyor. şu an altın tekrar yükseldi. onsu 1593 dolar