BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEBK'ya Merkez yetkisi!----

EBK'ya Merkez yetkisi!

EBK'ya Merkez yetkisi!
07 Ocak 2012 - 13:34 www.finansgundem.com

Et ve Balık Kurumu, et ve süt fiyatlarında aşırı hareketlerin olduğu dönemlerde fiyat istikrarını sağlamak için piyasaya doğrudan müdahale edecek

EBK’nın yeniden yapılandırılarak geniş yetkilerle donatılmasına ilişkin yasal düzenleme hazırlanıyor. Düzenlemeyle, et ve süt fiyatlarındaki oynaklığı azaltmak ve spekülatörlerin et fiyatlarını yükseltmek için piyasadan topladıkları hayvanları kesmeyip, elinde tutmasının önlenmesi amaçlanıyor.
SÜTE DE ODAKLANACAK
Et ve Balık Kurumu, süt üretiminin azaldığı dönemlerde sütü alıp süttozuna çevirecek. Kurum süt üretiminin bütün aylara yayılması gibi politikalardan sorumlu olacak.
"GDO KONUSUNDA MUHAFAZAKARIZ"
Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, et, süt ve yem fiyatlarıyla ilgili olarak da özellikle geçen zaman içerisinde Türkiye'de piyasaların düzenlenmesi bakımından zaman zaman ithalat yapıldığını, 26 Nisan 2010 tarihinde ortalama 16.3 TL olan dana karkas fiyatının 2 Ocak 2012 tarihi itibarıyla ortalama 14.62 TL'ye düştüğünü ifade etti. Eker, GDO'lu yem konusunda "liberal değil, muhafazakar" tutum izlediklerini de söyledi. Bakan Eker, yem ile ilgili Biyogüvenlik Kurulunun bilimsel verilerinin, Bilim Komitesinin onayından geçtikten sonra izin verildiğini bildirdi.
GAZETE HABERTÜRK

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)