BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakŞahenk ve Bilgili o binayı kaça kiraladı?----

Şahenk ve Bilgili o binayı kaça kiraladı?

Şahenk ve Bilgili o binayı kaça kiraladı?
09 Nisan 2015 - 07:06 www.finansgundem.com

Serdar Bilgili ve Ferit Şahenk'in ortak olduğu Soho House'un binası kaç milyon dolara kiralanmış..

ABD'nin 1907 yılında 315 bin liraya satın aldığı eski konsolosluk binasının Soho House tarafından 25 milyon dolar fiyatla kiralanması New York Times'a haber oldu..

ABD’nin İstanbul Tepebaşı’nda bulunan eski başkonsolosluğu binası Palazzo Corpi’nin Soho House’a dönüşüm süreci New York Times'a haber oldu. 100 yıldan daha fazla bir süre konsolosluk binası olarak hizmete veren Palazzo Corpi'nin bünyesindeki kütüphanede 40 yıl çalışan Ayşe Özakıncı'ın röportajına da yer veren gazete, 2003 yılında meydana gelen terör saldırısı sebebiyle  başkonsolosluğun İstinyeye'ye taşındığını hatırlattı.

Dışişleri Bakanlığı'nın tarihi binayı koruyarak ‘ABD ve Ortadoğu arasındaki ilişkileri geliştirecek bir alana dönüştürmesinin bir yasa ile zorunlu hale getiirldiği verisine yer verilen haberde Palazzo Corpi 1907'de ABD'nin Avrupa'da aldığı ilk mülk olduğu anımsatıldı.

Söz konusu dönemde bir Amerikan büyükelçisi tarafından 28 bin Osmanlı lirası (bugünün parasıyla 315 bin TL) karşılığında satın alaınan binanınSoho House tarafından 51 yıllığına 25 milyon dolar fiyatla  ABD hükümetinden kiralandığı belirtildi. Bugün Soho House'ya  özel üyelik ile giriş yapılabiliyor.

80 MİLYON EUROLUK YATIRIM

Dünyada Soho House’ların kurucusu Nick Jones… Zaten İstanbul’daki evin işletmesini de o yapacak. Türkiye’deki 80 milyon euro’luk yatırımı ise Serdar Bilgili’nin kurduğu Corpera Turizm yapıyor. Bu yatırıma Doğuş Holding’in de ortak olmak istediği ve görüşmelerin sürdüğü geçen ay yazılmıştı. Geçen hafta itibariyle Ferit Şahenk, Corpore Turizm şirketinin yüzde 50 hissesini aldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)