BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya'ya rehavet uyarısı! Kriz henüz bitmedi----

Rusya'ya rehavet uyarısı! Kriz henüz bitmedi

Rusya'ya rehavet uyarısı! Kriz henüz bitmedi
18 Aralık 2017 - 11:07 www.finansgundem.com

Rusya’da analistler ekonomik krizle ilgili uyarılarını sürdürüyor

Ülkenin ünlü akademisyenlerinin ve analistlerinin katıldığı bir toplantıda, ekonomideki nispi iyileşmeden dolayı “rehavete kapılmama” çağrısı yapıldı.

Moskovski Komsomolets gazetesinin haberine göre, FBK Stratejik Analist Enstitüsü Müdürü İgor Nikolayev, “Yüzde 1,8’lik ekonomik büyüme, kriz sonrası oluşan şartlara uyum sağlandığı anlamına geliyor. Ama kriz bir yere gitmedi, dış faktörlerin etkisiyle geri dönebilir. Bu faktörler, petrol fiyatlarındaki düşüş ve yeni yaptırımlar” dedi.

Vatandaşları “rehavete kapılmamaları” konusunda Rusya Bilimler Akademisi Ekonomi Enstitüsü Müdürü Ruslan Grinberg, “Halka resmi ekonomik büyüme istatistikleri değil, kişisel gelirlerinde artış lazım. Ama gelirleri aksine azalıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Bilimler Akademisi’nden Yakob Mirkin ise, “Ekonomik şartlar biraz düzeldi, ancak ortalama yaşam süresi gibi önemli bir göstergede Rusya, dünyada 100’üncü sırada. Kişi başı milli gelirde ise Malezya’nın gerisindeyiz” diye konuştu. Hükümetin “nokta atışı” yaparak ekonomik önlemler aldığını belirten uzman, “Kapsamlı bir çözüm gerekiyor” dedi.

Eski Ekonomi Bakanı Andrey Neçayev, “Resmi verilerdeki olumlu makroekonomik istatistikler şüphe uyandurıyor. Ekonomik büyümemiz düşük kalitede. İstikrarlı olan tek şey, halkın reel gelirlerindeki düşüş” yprumunu yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)