BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkQNB Finansbank'tan Microsoft'a ödül----

QNB Finansbank'tan Microsoft'a ödül

QNB Finansbank'tan Microsoft'a ödül
26 Mayıs 2017 - 14:10 www.finansgundem.com

Microsoft Türkiye, QNB Finansbank ve Habitat Derneği’nin işbirliğiyle gerçekleşen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi, 16. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri yarışmasında Büyük Ödül’ün sahibi oldu

“Minik Eller Büyük Hayaller” platformunu kurarak Türkiye’nin dört bir yanındaki çocukları eğitim projeleriyle destekleyen QNB Finansbank,16. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri yarışmasında iki ödül kazandı. 8-12 yaş arası çocuklara kod yazma eğitiminin verilmesini içeren “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” Kurumsal Sosyal Sorumluluk projesi, Altın Pusula’da Büyük Ödül’e layık görülen QNB Finansbank, Harika Matematik sergisiyle de sponsorluk kategorisinde ödüle layık görüldü.

Hedef 2019’a kadar 20 bin çocuğa kodlama eğitimi vermek

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu yıl 16.‘sı düzenlenen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Yarışması’nın ödül töreni 25 Mayıs akşamı Emek sinemasında yapıldı.20 kategoride verilen ödüllerde Microsoft Türkiye, QNB Finansbank ve Habitat Derneği’nin işbirliği ile sürdürülen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi, Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Büyük Ödülü’nün sahibi oldu.

Çocukların bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelmesi amacıyla Microsoft Türkiye, QNB Finansbank ve Habitat Derneği tarafından hayata geçirilen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi çocukların yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirmek, onları programlama dili ile tanıştırarak kod okuryazarlığı bilincini yaymayı hedefliyor. Proje kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde 8-12 yaş arasındaki çocuklara, sınıf ortamında 8 saatlik “KODU” eğitimi veriliyor.

Çocukların bilgisayar becerilerini ve analitik düşünme yeteneklerini ilerletmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Bursa’dan Siirt’e 22 ilde 8-12 yaş arasında 11 bin 650 çocuğa eğitim verildi. Projede 2019 yılına kadar 20 bin çocuğa kod eğitimi verilmesi hedefleniyor. Proje geçtiğimiz yıl da 15. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’nün sahibi olmuştu.

Matematiğin harika dünyası 200 bin çocuğa ulaştı

Geçen yıl İstanbul’da açılan Harika Matematik sergisinin sponsoru olan QNB Finansbank, bu yıl sergiyi iki ayrı tıra yükleyerek Anadolu’yu il il gezmesini sağladı. Tırlar 20 Şubat tarihinden itibaren eş zamanlı olarak Türkiye turnesine çıktı. Harika Matematik Sergisi turne çerçevesinde iki tır ile üç ay süresince 20 il dolaştı. Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlendiği, İlköğretim Matematik Dersi Öğretim Programı’na da uygun olan sergi, özel olarak hazırlanmış tırlarla yola çıkıyor ve her şehirde yerel yönetimlerin desteğiyle belirlenen mekanlarda sergiler kurularak birer hafta boyunca çocukların ziyaretine açılıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)